Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 17 soru cevaplandı.

Akciger

Merhaba,çekilen bt anjiyosunda inceleme izlemine giren;Akciger parankimi kesitlerinde orta lob ve linguler segmentte lineer atelektaziler izlenmiştir ne anlama geliyor. Teşekkür ederim

28 Ağustos 2022 06:15
Prof. Dr. Şerife Nur Ulusan Doktora Sor

Prof. Dr. Şerife Nur Ulusan tarafından cevaplandı.

Akicğer grafi sonucu

Hocam merhabalar 21 yaşındayım ve fmf hastasıyım. Dün akşam fmf atağım için acile gittiğimizde akciğer grafisi de çekindim ancak anlamlandıramadığım bir şekilde yuvarlak bir daire çıkmış. İçimde kolye dahil hiç bir metal yoktu. Bunun sebebi ne olabilir ?

8 Temmuz 2022 11:03
Prof. Dr. Şerife Nur Ulusan Doktora Sor

Prof. Dr. Şerife Nur Ulusan tarafından cevaplandı.

Akciğer Tomografi

Merhaba hocam babama akciğer tomografisi çekildi. Sonuçlarda; Her iki akciğer üst lob apikal kesimlerinde düzensiz plevral kalınlaşmalara eşlik eden plöroparankimal sekel dansiteler ve yapısal distorsiyon alanları, Her iki akciğer üst lob apikal kesimlerinde distal asiner amfizem alanları, Sağ akciğer alt lob süperior ve posterior bazal segmenti ile her iki akciğer alt lob anterior bazal segmentlerinde plöroparankimal sekel dansiteler. Sonuçta bunlar yazıyor önemli bir durum mu?

16 Haziran 2022 14:11
Prof. Dr. Şerife Nur Ulusan Doktora Sor

Prof. Dr. Şerife Nur Ulusan tarafından cevaplandı.

Kardiotorasik

Merhaba hocam kardiotorasik indeksi fizyoloji sınırdadır diyor bu ne demek? İş için rapor almıştım

13 Ekim 2021 12:42
Doç. Dr. Hatice Gümüş Doktora Sor

Doç. Dr. Hatice Gümüş tarafından cevaplandı.

Sinüs tomografisi

Hocam çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız başka bir doktor bana neden çektirdin 500 akciğer röntgeni kadar doz almış dedi ve ben psikiyatri tedavisine başladım.hayatıma devam etmek çok zorlaştı cevapverdiğiniz ve nezaketiniz için teşekkür ederim

2 Ağustos 2021 11:34
Uzm. Dr. Özgün Özçelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Özgün Özçelik tarafından cevaplandı.

Sinüs tomografisi

Hocam iyi günler oğluma 16 yaşında beyin 18 yaşında sinüs tomografisi çekildi Aldığı radyasyondan çok korkuyorum her yerde lösemi riski yazıyor gerçekten böyle mi dlp 163 bu doz çok mu kaç msv radyasyon almıştır teşekkür ederim

31 Temmuz 2021 09:44
Uzm. Dr. Özgün Özçelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Özgün Özçelik tarafından cevaplandı.

Akciğer grafisi

Merhaba 2 aydır yoğun sigara kullanıyorum 2 hafta sonra akciğer grafisi çekileceğim bugünden itibaren içmediğim halde grafide duman çıkar mı yoksa 15 günde temizlenir mi?

5 Kasım 2020 01:45
Uzm. Dr. Ömer Koçak Doktora Sor

Uzm. Dr. Ömer Koçak tarafından cevaplandı.

akciğer tomografisi

mutlu günler hocam.32 yaşındayım hiç sigara kullanmadım.Herhangi bir sağlık sorunu yaşamadım 2007 de doktora gitmiştim röntgende akciğerde iz var demişti.*** *** ** da tekrar gittim röntgende yine iz çıktı. doktora söyledim oda tomografi çekelim dedi ve çektik sonuç ; Anterior mediastende gecikmiş timus dokusuna ait olduğu düşünülen yumuşak doku izlenmiştir. Sol akciğer üst lob anterior segmentte 6 mm sol akciğer alt lob süperior segmentte 5 mm nodül izlenmiştir çıktı. çook korkuyorum lütfen değerli yorumlrınızı yazınz tşkr ederm.

31 Aralık 2019 12:26
Prof. Dr. Gülgün Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Gülgün Engin tarafından cevaplandı.

Emzirme döneminde akciger filmi cektirmek

Hayırlı günler 9 aylık bebeğim var emziriyorum akciger filmi çekindim. 4 saat sonra bebeğim durmadığı için emzirmek zorunda kaldım. Sağamadım hastanede olduğum için. Bebeğime zararı olur mu

19 Temmuz 2019 08:08
Uzm. Dr. İsmet Can Doktora Sor

Uzm. Dr. İsmet Can tarafından cevaplandı.

Akciğer röntgeni cekimi

Akciğer filmimi cekerlerken gömlek ve kazağını çıkarmayıp tek yönden çekim yaptilar bu normal bir çekim tarzı mısır daha önce önlük giydirmekteydiler

14 Mart 2017 17:48
Uzm. Dr. İnanç Çağlayan Doktora Sor

Uzm. Dr. İnanç Çağlayan tarafından cevaplandı.

Röntgen kanser yapar mı ?

Merhaba hocam sağlık sorunlarım nedeniyle son 1 yılda 26 defa akciğer grafisi ve 2 defa bt çektirdim. Ve şu an bunların kansere sebebiyet vermesinden korkuyorum. Sizce bunun bir zararı olur mu ?

13 Haziran 2016 02:50
Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından cevaplandı.

Akciğerde leke

Merhaba hocam. Bugün akciğer grafisi çektirdim doktor leke gördüğünü ve eğrilik olduğunu söyledi ki bana da gösterdi. Lakin tomografi temiz çıktı ve ben yanlış görmüşüm dedi. Sizce başka bir doktora daha gitmeli miyim yoksa böyle bir durum olabilir mi?

8 Aralık 2015 17:23
Uzm. Dr. Nevit Dilmen Doktora Sor

Uzm. Dr. Nevit Dilmen tarafından cevaplandı.

akciğer grafisi

merhaba sırrı bey,annemin akciğer grafisi sonucunu size gönderiyorum cevap verirseniz çok mutlu olurum.mümkün ise tedavi yönteminide sizden rica ediyorum.SAĞ AKCİĞER ÜST ZONDA AZYGOS FİSSÜRE AİT GÖRÜNÜM İZLENDİ.iyi çalışmalar.

26 Kasım 2015 21:46
Uzm. Dr. Sırrı Akalın evdetetkik.com Doktora Sor

Uzm. Dr. Sırrı Akalın evdetetkik.com tarafından cevaplandı.

akciğer grafisi

merhaba nevit bey,annemin akciğer grafisi sonucunu size gönderiyorum cevap verirseniz çok mutlu olurum.mümkün ise tedavi yönteminide sizden rica ediyorum.SAĞ AKCİĞER ÜST ZONDA AZYGOS FİSSÜRE AİT GÖRÜNÜM İZLENDİ.iyi çalışmalar.

26 Kasım 2015 21:45
Uzm. Dr. Nevit Dilmen Doktora Sor

Uzm. Dr. Nevit Dilmen tarafından cevaplandı.

akciğer grafisi

merhaba bengi hanım,annemin akciğer grafisi sonucunu size gönderiyorum cevap verirseniz çok mutlu olurum.mümkün ise tedavi yönteminide sizden rica ediyorum.SAĞ AKCİĞER ÜST ZONDA AZYGOS FİSSÜRE AİT GÖRÜNÜM İZLENDİ.iyi çalışmalar.

26 Kasım 2015 21:43
Uzm. Dr. Bengi Sarı Doktora Sor

Uzm. Dr. Bengi Sarı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube