Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları
merhaba; Kavum uteri 'Y' formundadır. Uterin kavite normal hacimdedir. Sol cornu bölgesinde yaklaşık 4*7 mm boyutlarında, muntazam konturlu,dolum defekti görülmektedir. Kontrast madde her iki tubadan ıntraperitoneal mesafeye geçmiş ve bu alanda serbest olarak dağılmıştır.Tubalar normal çapta, tubal rugae tabiidir.inceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur. SONUÇ: parsiyel bikornuat uterus/parsiyel septalu uterus. Sol kornu bölgesinde yaklaşık 4*7 mm boyutlarında endometrial polip. Bu sonuca göre gebeliğe engel bir durum var mıdır?
25 Temmuz 2017 11:34Uzm. Dr. Cevat Bayrak tarafından cevaplandı.
Merhaba, yopunbakımda çalışan bir hemşireyim ve gebeyim bebeklere yoğunbakımdayken bazen röntgen istiyoruz acaba ben röntgen çekilirken ne kadar uzaklıkta olmam gerekiyor odadan çıkmam yeterli midir?
22 Temmuz 2017 16:36Uzm. Dr. Cevat Bayrak tarafından cevaplandı.
Merhaba hocam benm sol yumurtamda 3 adet çikolata kisti var 1 yıldır bebek istiyoruz yasim 24 hsg cekildi ve endometrial kavitenin konturlari normal,endometrial kavite içerisinde dolma defekti saptanmıştır,bilateral fallopian tüp normal kontur seyir ve kalibrasyondadir,bilateral kontrast madde peritonealizasyonu tabiidir olarak degerlendirilmistir sağ yumurtalığimda bi sıkıntı gorulmemistir ve sag yumurta üzerine oynama yapılmaktadır 3 kez femara ile folikül gelistirilip catlatildi fakat sonuc negatif E2 hormonu 64,FSH 4.7 dir hocam tedavinin seyri ne sekilde olmali cevap verirseniz sevinirim cok teşekkür ederim
24 Mayıs 2017 22:29Uzm. Dr. Cevat Bayrak tarafından cevaplandı.