Sorularda Ara

Radyasyon Onkolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Sayın hocam, pataloji raporum çıktı. değerli yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

mikst germ hücreli tümör ( %70 matür teratom+%30 embriyonel karsinom)..Tümör 4 cm çapında..tümöre %5-10 oranında nekroz alanları eşlik etmektedir... instabüler germ hücre neoplazisi görülmedi.. vasküler/lenfatik invazyon izlenmedi..rete testis ve epididimde invazyonu izlenmedi..tunika vaginalisde ve tubika albuginea da tümör izlenmedi..spermatik kord ve spermatik kord cerrahi sınırlarında tümör izlenmedi..yapılan immunohistokimyasal incelemede embrional karsinom odaklarında CD30 ile diffüz kuvvetli (+) pozitif, AFP ile tokal boyanmaz, izlenmiştir..HCG ile anlamlı boyanma görülmemiştir..

17 Şubat 2014 17:14
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

randevu

iyi akşamlar doktor bey.daha önceleri testis kanseri olan arkadaşım(32) için bir çok defa soru sormuştum ayrıntılı şekilde cevaplamıştınız.çok sağolun.ben sizle bağlantı kurmak istiyorum.arkadaşımda sizede raporlarıyla görüşmeyi düşünüyor.randevu nasıl alabilirim?çapa da idiniz sanırım?ben yakında istanbula geleceğim zaten inşallah...arkadaşım en son size görünmeyi düşünüyor.hastalık sürecini zaten anlatmıştım.2 yılda 4 ameliyat bir ilik nakli 12 kür kemoterapi en sonda kasıktan ışın almıştı.(non seminom miks germ hücreli teratom)şu anda afp 6000 den 3500 e gerilemiş.nasıl randevu alabiliriz?iyi akşamlar.

21 Aralık 2013 16:52
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Havuz

Hocam Merhaba. Daha önce de durumumu sizinle paylaşmıştım. Yaş 26. Testis ca nedeniyle 3 kür KT aldım. Tedavim biteli 5 buçuk ay oldu. Düzenli spor yapmaya gayret ediyorum. Fakat havaların soğuması nedeniyle havuza gitmek istiyorum. Yüzme sporu yapmak enfeksiyon ya da başka bir durum açısından herhangi bir olumsuzluk yaratır mı? Havuza girmemin herhangi bir sakıncası var mı? Havuz tam idrar testi ve hepatit testi istiyor. Teşekkürler saygılar.

5 Aralık 2013 09:38
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

miks germ hücreli teratom

iyi tatiller doktor bey.daha önce size çok soru sordum sağolun hep cevapladınız.bu son sorum olacak gibi çünkü arkadaşımın durumu artık çok daha kötü..ben kısaca tekrar özetleyeyim.2011 yılında arkadaşıma(33) non seminom testis kanseri teşhisi konmuştu.yarısı teratom yarısı falks tipinde tümörler.genel teşhis miks germ hücreli teratom idi.orşioktemi biri kapalı biri açık lenf diseksiyon ameliyatı o iki ameliyat arasında ilik nakli belki bu güne kadar 13 kürün üstünde kemoterapi yani yapılabilecek bütün tedaviler ameliyatlar yapıldı.sadece kapalı ameliyattan sonra yapılan ilik tedavisi sonrası afp 20 ye kadar düşmüştü ondan sonra yapılan diğer ameliyatlara rağmen hep bir indi bir yükseldi.tümörler kontrol edilemiyor çok agresif çıkmışlar.şu ...

16 Kasım 2013 13:06
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Kemoterapi Sonrası

Hocam Merhaba. Daha önce de size durumumla ilgili sorular sormuştum. 26 yaşındayım. Testis ca nedeniyle sol testisim alındı ardından 3 kür kemoterapi gördüm. Tedavim biteli 4 buçuk ay oldu. İlk kontrolüm sorunsuz geçti. Sadece diğer testiste mikrokalsifikasyon mevcut. Onu da 6 aylık USG ile takip ediyoruz. Hocam kemoterapide malum saçlarım ve vücudumun tüm tüyleri döküldü. Tedaviden sonra gayet iyi bir şekilde gelmeye başladı. Ama şu sıralar bıyıklarimda ve sakalımda yer yer dökülmeler başladı. Kaşlarim da seyreldi. Saçlarımda da ön kısımlarda seyrelme var. Bir de hocam kemoterapi sırasında vücudumda yer yer ufak morluklar oluştu. Bu dökülmeler ve morluklar normal midir? Yapmam gereken herhangi bir şey var mı? Çok teşekkürler, saygılar.

9 Kasım 2013 23:04
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube