Radyasyon Onkolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

F18-FDG'nin fizyolojik biyodagilimi izlenmiştir ne demektir

Vücudun geri kalanında f18-fdg'nin fizyolojik biyodagilimi izlenmiştir ve aksesuar dalak izlenmiştir ne demektir? Şimdiden teşekkürler.

21 Nisan 2021 16:16
Uzm. Dr. Alper Özkan Doktora Sor

Uzm. Dr. Alper Özkan tarafından cevaplandı.

NAZOFREKANS II EVRESİ Mİ BU ? TAM ADI NEDİR

Hocam selamlar, Boyunda lenf bezlerinin şişmesi ile başladı sürecimiz. Muayenede doktorlar bademciklerin çürüdüğünü gördü ve bademcikleri aldılar. Geniz etinde büyüme gördüler ve oradan da parça aldılar ve boyundaki laplarıda aynı operasyonda temizlediler aldılar. Sonra biyopsi ve patalojik sonuçlar ve mr taraması yapıldı. Pataloji doktoru nazofrekans yönünde inceleme tavsiye etti patoloji raporunda. Pet taramasında da genizde görülen kanserli hücreler var hocam. Pet raporumuz aşağıdaki gibidir. Durumumuz hakkında yardımınızı tecrübelerinize dayalı yönlendirmenizi rica ederiz. Pataloji Epikriz : MORFOLOJİK BULGULAR ÖN PLANDA NAZOFREKANS KARSİNOMU İLE UYUMLUDUR. NAZOFREKANS BİOPSİ MATERYALİNDE TÜMÖR GÖRÜLMEMİŞ OLMAKLA BİRLİKTE HASTANIN PRİME...

24 Kasım 2017 10:20
Prof. Dr. Cüneyt Ulutin Doktora Sor

Prof. Dr. Cüneyt Ulutin tarafından cevaplandı.

nazofarenks

syn hocam kardeşimin geniz eti ameliyatı sonrasında patoloji raporunda 1.burun kitle kayıtlı muhtelif parçalar halinde topluca 1,5cc hacminde adenoid dokular 1 bl mpy 2.adenoid kayıtlı 3 parça halinde 1cc hacminde adenoid görünümünde dokular 1 bl 6 py tanı: NAZOFARİNGEAL NONKERATİNİZE KARSİNOM BURUN VE ADENOİD KAYITLI ÖRNEKLER EKSİZYONEL BİYOPSİ. olarak patoloji sonucumuz çıktı ve haftada 5 günlük kemoterapi kararı alındı..sizde karar doğru mu? tedavi sonucunda hastalık tamamen yok olur mu?

16 Ocak 2017 20:58
Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin tarafından cevaplandı.

Mr Nazofarinks Klinik bilgi naofarinjs ca

Hocam merhaba ; Kardeşim nazofarinks ca 2012 yılında 33 gun radyoterapi, 5 kur kemoterapi tedavisi oldu. Şu an da yapılan kontrollerinde mr sonucuna göre doktorumuz 3 ay sonra kotrol, radyoterapi tedavisini yapan doktorumuz sa pet istedi. Sonuç : Nazofarinkste solda klivusa, pertöz apekse ve kavernöz sinuse invaze lezyon takip incelemelerde benzer boyut ve görunumundedir. Solda 2. bölgede izlenen lenf nodları. Bulgular *** *** ** tarihli kontrastlı boyut MRG ile benzerdir. Klinik ve radyolojik olarak yakın takip önerilir. Hocam bu sonucu degerlendirmenizi rica eder, saglıklı gunler dilerim.

11 Ekim 2015 15:11
Uzm. Dr. Ali Ölmezoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Ali Ölmezoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube