Radyasyon Onkolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Lenf bezleri

TİROİD SAĞ LOB BOYUTU 17x21mm,SOL LOB BOYUTU 16x21mm ÖLÇÜLMÜŞ OLUP MİNİMAL HETEROJEN GÖRÜNÜMDEDİR SAĞ LOBDA 5x3mm BOYUTUNDA HIPOEKOIK SEOLİD NODÜL İZLENMİŞTİR.SOL SERVİKALDE 22x6mm SAĞ SERVİKALDE 20x5 mm BOYUTUNDA OVAL ŞEKİLDE EKOJEN YAĞLI HİLUSU SEÇİLEBİLEN ÖNCELİKLE REAKTİF GÖRÜNÜMLÜ LENF NODLARI İZLENMİŞTİR .SOL AKSİLLADA YAKLAŞIK 13x6mm SAĞ AKSİLLADA YAKLAŞIK 13x4mm BOYUTUNDA OVAL ŞEKİLDE EKOJEN YAĞLI HİLUSU SEÇİLEBİLEN ÖNCELİKLE REAKTİF GÖRÜNÜMLÜ LENF NODLARI İZLENMİŞTİR .SOL İNGUİNALDE 12x5mm SAĞ İNGUİNALDE 15x5mm BOYUTUNDA OVAL ŞEKİLDE EKOJEN YAĞLI HİLUSU SEÇİLEBİLEN ÖNCELİKLE REAKTİF GÖRÜNMLÜ LENF NODLARI İZLENMİŞTR. Hocam vücudumun her tarfında reaktif lenf bezleri izlendi şeklinde yazıyor Patalojilik bir durum söz konusumudur sayı...

28 Ocak 2021 19:53
Prof. Dr. Deniz Yalman Doktora Sor

Prof. Dr. Deniz Yalman tarafından cevaplandı.

denge problemi

Hocam babam 4 .evre küçük hücreli akciğer kanseri metastazları vardı 6 kür kemoterapi aldı ve sonrasında çekilen pt ct sonrası raporda tam iyileşme yazıyor beyin metastazıda geçmiş görünüyor fakat doktorumuz bu metastaz geçmiş görünmesine rağmen beyine korunma amaçlı ışın tedavisi önerisinde bulundu ve bizde kabul ettik.12 gün ışın tedavisi sonucunda babam bir anda içine kapandı hiçbiryere gitmiyor ve durgunlaştı Ayağa kalktığımda sırtımdan itiyorlarmış gibi oluyorum diyor denge problemi var sanırım,bu şikayeti geçecekmi ışın alalı 1.5 ay oldu bu şikayetin geçmemiş olması normalmi teşekkürler.

28 Temmuz 2017 21:34
Prof. Dr. Ethem Nezih Oral Doktora Sor

Prof. Dr. Ethem Nezih Oral tarafından cevaplandı.

Kolesterol hakkında duşunceniz

Merhaba Sayın Yavuz bey, benim size yüksek kolesterol ile ilgili bir sorum var. 34 yaşındayım ve bende sürekli total kolesterol *** *** ** çıkıyor en son tahlilde ldl (kötü kolesterol) 250 çıktı.üst limit 130. Hdl ise 50 Beslenmeye çok özen gösteriyorum.Meyve dahil şekeri 6 aydır kestim Tahıl hiç yemiyorum.Karbonhidratları sadece sebzelerden kuruyemişten alıyorum Tüm bunlara dikkat etmeme ragmen kolesterolüm yüksek Trigliserid 92 ve insülin de 5 in altına düşürmeye çabalıyorum en son ölçümde 7ydi. Spor yapan biriyim düzenli olarak.kolesterol ilacı önerildi sizce kullanmalımıyım? Ailemde erken ölüm ve kalp bypass geçirenler mevcut. Bu konuda fikirleriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

30 Temmuz 2016 00:26
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Dizdar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube