Sorularda Ara

Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Bir öneri yada yaşadığım şeyin psikolojideki ismi nedir ?

Merhaba. Meslek Lisesi İnşaat bölümünü bitirdikten sonra üniversiteye kayıt yaptırdım fakat ailemin maddi durumundan ve okula gitmeden önce iş ortamını görmek istememden dolayı üniversiteye gitmedim. İnşaat sektöründe yapı laboratuvarında teknisyen olarak işe başladım. İş hayatımın 7. ayında psikolojik bir hastalığa yakalandım. Yaşadıklarımı tarif etmem gerekirse; Ailem ve tek bir dostum dışında hiç kimseyle yüz yüze iletişim kuramıyorum, Konuşma esnasında tamamen farklı bir frekansa geçiyorum,kalp atışlarım hızlanıyor, reflekslerimi yitiyorum, vücudumu kontrol edemiyorum, gözlerim kızarıyor, kasılıyorum, o an hiç bir şey düşünemiyorum sanki beynim kilitleniyor,korkunç dakikalar yaşıyorum kendimi aciz,garip hissediyorum insanların o tuhaf b...

4 Haziran 2014 03:51
Uzm. Psk. Yeter Kutlu Doktora Sor

Uzm. Psk. Yeter Kutlu tarafından cevaplandı.

aşırı heyecan

merhaba hocam rahat 6 7 senedir geçirdiğim bi durum var. örneğin bi iş başvurusuna görüşmeye gittiğimde kişinin karşısına geldiğimde aşırı heyecanlanıyorum ve bütün vücudum uyuşuyo kalbim deli gibi atıyo sesim titrediğinden konuşamaz hale geliyorum.insan içine çıkmak istemiyorum artık bu durumdan dolayı.en ufak şeylerde bile heyecanlanıyorum.ilk tanışacağım biri olsun telefnda konuşma ve yakın çevrem hariç geri kalan insanlarla ilgili her türlü durumda heyecanlanıyorum.hocam bu durum sosyal anksiyete bozukluğu mudur? değilse de nedir bi adı var mıdır? bu konuda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum..

13 Şubat 2014 12:29
Uzm. Psk. Yeter Kutlu Doktora Sor

Uzm. Psk. Yeter Kutlu tarafından cevaplandı.

subheci insan

selam . . . Bir yakinim var, cok subheci insan. . . Insanlara hic inami yok. Ona hep oyle geliyor ki, onun yiyecegini, icecegini zehirliyorlar. Kendini her yolla bir seylerden korumaya calisiyor. 52 yasi var, kadin. . Hep dusunuyor ki, olecek. Bu insanin sorunu nedir?

6 Şubat 2014 08:42
Uzm. Psk. Yeter Kutlu Doktora Sor

Uzm. Psk. Yeter Kutlu tarafından cevaplandı.

sevgilimle problemlerim var ona nasıl cevaplar vermeliyim?

merhaba Yeter hanım. Benim 4 yıldır bi sevgilim var. Şuan çok sancılı bir dönemden geçiyoruz. Tartışma sırasında bana 'seninle ilk ilişkiye girdiğimizde hiç kan gelmedi neden' diye sordu. Ben ondan böyle bir soruyu hiç beklemiyodum. Çünkü ilişkiye girdiğimiz ilk gün ben hastaydım ve bana güvenmediğine inanamıyodum. Ve ilişkiye gireli yıllar olmuştu. Yıllar sonra bana bu konu hakkında böyle bi soru sorması çok kalbimi kırdı. Ben kendimi biliyorum. Hayatımda bir tek kişi olduğunu da biliyorum. Ama onu, buna nasıl ikna edebilirim? veya başka bir çözüm öneriniz var mıdır? çünkü ben sınava hazırlanıyorum. bu problemlerden dolayı motive olamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 Ocak 2014 23:05
Uzm. Psk. Yeter Kutlu Doktora Sor

Uzm. Psk. Yeter Kutlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube