Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Takıntı OKB

Çok zorlayan ve ileri derecede rahatsızlık veren takıntı Yaklaşık 1 yildir yutkunma takintim var selectra 50 mg kullaniyorum. Ve her yutkundugumda birirleri duyacak diye cok rahatsiz oluyorum yuzum kizariyor duyanlarda oluyor ve garip bakiyorlar Yalnizken olmuyor ama cevremde yakinmda biri varsa nasil oluyorsa aklkma geliyor İlerleyeceginden cok endiseliyim beynimin icinde baski hissediyorum bazen hic ne olursunuz bir tedavisi yada önereceginiz birsey varsa cok cok sevinirim simdiden tesekkurler...

2 Temmuz 2015 04:46
Psk. Abdullah Alpaslan Doktora Sor

Psk. Abdullah Alpaslan tarafından cevaplandı.

Takıntı Hastalığı

Hocam, dün bir poliklinikte yani psikoloji (psikiyatri) bölümünde Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları uzmanı olan bayan bir Doktor ile görüştüm. Üstte yer alan yazımın detaylarını anlattım. Kendisi de hastalığımın adına Obsesif dedi… Tedavi içinde Prozac şurup adlı ilacı yazdı. 1 ay kullan dedi ve 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi. Etkisinin olup olmadığına bakıp ona göre ilaç takviyesi veya değişikliği yapabilirim, diyor. Hocam, bu durum doğru bir tedavi yöntemi midir? Bu ilacın uzun vadede etkisi ve faydası olur mu? Şahsımın hastalığına hitaben, verilen ilaç hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda hakkında bilgi vermenizi temenni ederim.

26 Aralık 2014 14:03
Psk. Abdullah Alpaslan Doktora Sor

Psk. Abdullah Alpaslan tarafından cevaplandı.

trikotillomani

Merhabalar hocam. Ben yaklasik 5-6 yildir trikotillomani hastasiyim. Bu yuzden cok sikintilar yasadim. Bu durum neredeyse butun hayatimi olumsuz etkiliyor, arkadaşlarımla iliskilerimi bile. Doktora bi kere gittim ilacin adini hatırlamıyorum ama verilen ilac bana cok agir geldi devam edemedim. Simdi ne yapabilirim. Cevap verirseniz sevinirim..

7 Eylül 2014 22:45
Psk. Abdullah Alpaslan Doktora Sor

Psk. Abdullah Alpaslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube