Sorularda Ara

Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sürekli yalnız kalma isteği

Merhabalar, ben 22 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. Son zamanlarda belirgin bir şekilde yalnız kalma isteğim var. Arkadaşlarımla olmayı seviyorum ama daha sonrasında ciddi şekilde yalnız olmak ve her şeyi yalnız yapmak istiyorum. Maalesef yurtta kalıyorum ve 2 tane oda arkadaşım var. Ancak onlarda sürekli odadalar ve dışarı çıkan tipler değiller. Son zamanlarda bu isteğim o kadar belirgin ki agresif ve sinirli davranışlar göstermeye başladım. Onları odada gördüğüm an sinirleniyorum ya da bu durumdan dolayı, bir türlü yalnız kalamadığım için ağlamaya başlıyorum. Ya da sürekli onlara zarar verme isteği geçiyor içimden. Bu bir psikolojik rahatsızlık mıdır bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. İlginize şimdiden teşekkürler..

24 Şubat 2019 16:14
Uzm. Psk. Beyza Fıçıcı Doktora Sor

Uzm. Psk. Beyza Fıçıcı tarafından cevaplandı.

Dersi anlamamak

Menüdoktor Ana sayfaBenimsayfamSorularım (#*** *** **) SORU Dersi anlamamak Merhabalar hocam bizim oğlan bu sene İngilizce olan bir bölüm kazandı ama hazırlıkta çok zorlandığını sınıfta hoca ders işlediği zaman hiçbir şey anlamadığını, panik olduğunu söylüyor genel olarak İngilizceyi anlamadığını söylüyor ve ikinci dönem gitmek istemiyor ve kesin kalacam gözüyle bakıyor ve hiç yapamayacağını düşünüyor. İngilizcede zorlanmasına rağmen İspanyolcada hiç zorlanmadığını ve kendi kendine çalışarak yapabildiğini söylüyor ve gerçektende yapabiliyor. İngilizce konusunda napacak bilmiyor son çare türkçe bir bölüme geçecem diyor siz ne düşünüyorsunuz?

14 Şubat 2019 08:11
Uzm. Psk. Beyza Fıçıcı Doktora Sor

Uzm. Psk. Beyza Fıçıcı tarafından cevaplandı.

Aile sorunu

Hocam merhaba. 21 yaşındayım. Annem sürekli ablam ve kardeşime karşı iyi davranıyor onlara benden yakın davranıyor benim her davranışımı eleştiriyor kızıyor küçümsüyor. Beni onlardan ayırıyor. bu yüzden onu sevmeme rağmen uzaklaştırıyor kendinden. bu durum hayatımı çok etkiliyor ne yapmalıyım?

2 Ocak 2019 19:42
Uzm. Psk. Beyza Fıçıcı Doktora Sor

Uzm. Psk. Beyza Fıçıcı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube