Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kaygı ve endişe

Merhabalar Başak hocam Cenk ben. 9 yaşında 4. sınıfa giden bir oğlum var. Duyduğu ve gözlemlediği olumsuz olayları kendine mâl etme huyu var. Bugün okulda il sağlık müdürlüğünden personel gelmiş. Diyabetten bahsetmişler. Bende diyabet olur muyum diye ağlıyor. Yağmur yağsa bizimde evimize yıldırım düşer mi diye ağlıyor. Küçük bir sinek dahi görse kıyameti koparıyor. Gibi gibi...Biz bunu aşamıyoruz bir türlü. Çok zeki de bir çocuk. Bilim sanat merkezi sınavlarını kazandı orada da eğitim alıyor. 4. sınıflar arası yapılan deneme sınavında Türkiye birincisi oldu. Ama kaygı sorununu bir türlü aşamıyoruz. Desteğinize ihtiyacımız var hocam.

19 Aralık 2018 23:48
Uzm. Psk. Başak İnan Doktora Sor

Uzm. Psk. Başak İnan tarafından cevaplandı.

Oğlumla ilgili bir durum

Merhabalar, Oğlumla ilgili bir durum var. Oğlum 13 yaşında ve o küçükken yurtdışındaydık ve sünnet yaptırmamıştık, sonra eşimden ayrıldım ve şu an Türkiye'ye dönüş yaptım. Son zamanlarda oğlumun mastürbasyon yaptığını farkına vardım. Evet bu normal ama bunu cok aşırı yaptığını dusunuyorum çünkü odasında fazla vakit geçiriyor. Bazı arkadaşlarıma da danıştım, sağlık ve kültürel sebelerden sünnet yaptırmam gerektiğini ve bu huyunu sünnet olmamasından da kaynaklanabileceğini söylediler. İleride de sağlık problemi ya da tanışacağı kız arkadaşının problem etmesi gibi durumlar olabilir. Sizce ne yapmalıyım ? Onu Nasıl ikna etmeliyim ? Bu yaş civarı sünnet için uygun mudur ?Kafam biraz karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim.

28 Eylül 2018 17:08
Uzm. Psk. Başak İnan Doktora Sor

Uzm. Psk. Başak İnan tarafından cevaplandı.

oğlum benden uzaklaşıyor

merhaba kolay gelsin benim 31 aylık bir oğlum var 3 aylıkken işe başladım Ogün'den bu yana babaannesi bakıyor bir süredir şöyle bir sıkıntımız var babaannesine çok düşkün bana gelmiyor beni istemiyor işten eve onu almaya gıttığımızde ondan bana gelmiyor ağlaya ağlaya götürüyoruz eve. Özellikle uykudan uyandığında yapıyor bunu çok üzülüyorum akşamları da baba sallasın beni sen sallama diyor çocuğun bana bir tepkisi var simdi salak kelimesini öğrenmiş bana sen salaksın dıyor hep nerde hata yaptım diye kendimi suçluyorum normalmi geçici bir durum mu yoksa bir yardım almalı mıyım teşekkürler

3 Nisan 2018 09:46
Uzm. Psk. Başak İnan Doktora Sor

Uzm. Psk. Başak İnan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube