Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

PARANOİD ŞİZOFRENİ ilaç

Hocam merhaba, 20 günde 1-NORODOL DEKANOAT 50 mg/ml IM enj. Akşamları uykudan önce 1 adet Aripa 30 mg . Sabah 1 öğlen 1 adet olmak üzere günde 2 defa Prozac kullanıyorum. Hocam; 75 kilodan 95 kiloya çıktım.Bu ilaçlar kilo yapar mı? Bu yüzden mi bu kadar çok kilo aldım. SAYGILARIMLA.

5 Eylül 2019 13:29
Dr. Fethi Turan Doktora Sor

Dr. Fethi Turan tarafından cevaplandı.

Önemsediğim insanlarla karşılıklı konuşurken ellerimde uyuşma oluyor

Merhabalar, yaşım 25 erkeğim. Önemsediğim insanlarla (okulda hocalarımla vs.) karşılıklı konuşurken ellerimde uyuşma oluyor. Konuşma uzarsa uyuşma ellerimden göğsüme ve yüzüme yayılıyor. Sanki tansiyonum düşüyormuş gibi hissediyorum.Konuşma bitince uyuşmalar birkaç dakika içerisinde geçiyor, durum normale dönüyor. Biraz çekingen bir insanım. Bu durum ikili ilişkilerimi daha da zorlaştırıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Teşekkürler.

31 Temmuz 2019 23:20
Dr. Fethi Turan Doktora Sor

Dr. Fethi Turan tarafından cevaplandı.

Bayilma hissi, carpinti, kaygi

Araba kullanirken ya da gormek.istemedigim biriyle yolda karsilasinca ya da " o tarafa bakmamaliyim" " of napicam simdi " gibi durumlarda bayilma hissi olusuyor. İlk HATİRLADİGİM gecen sene sahilde araba kullanirken cok rahat olmama ragmen 10 dk lik yol boyunca 20 30 kez vucudumda yuksekten duser gibi el ayak / ic bosalmasi yasadim. O gunden sonra birdaha asla araba kullanamadim, onu gectim arabada en ufak hizlanma ya da yokus asagi ayni his oluyor derken zamanla artti gormek istemedigim insanlarla yolda karsilasinca olmaya daha sonra o da yetmedi hic tanimadigin insanlarla gozgoze gelince goz kararmasina kadar iyice artti. Disariyi cok seviyirum ama tanidik insanlari görmekten nefret ediyorum. Kalbim daha sokagin basindan itibaren hizli ca...

23 Haziran 2019 17:17
Dr. Fethi Turan Doktora Sor

Dr. Fethi Turan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube