Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Panik bozukluk

Hocam ablam 42 yasında.6 ay once babamı kaybettık.Bıkac ay sonra anıden bı aksam yuzde kasılma el ayak uyusma oldu..beyın mr vs cekıldı her sey normal. Panık atak teshısı kondu.obsesyon nedenıyle 5 yıldır anafranıl kullanıyordu zaten.dr ek olarak zestat verdı .ıkı hafta kullandı ancak ataklar su sekılde gelıyor.içim kabarıyor dıyor, kendını tokatlıyor,bagırıyor,ayaklarını yere vuruyor,delırıyomuyum ben dıyor...zanax verıyoruz.Dr rexapin e gectı 2,5 mg dan gunde ıkı alıyordu sımdı gunde ıkı tane 10 ar mg alıyor.norodol damla da verıyoruz.Ama ataklar hala devam edıyor ve uzun suruyor.1 saat kadar.hocam teshıs dogru mu sızce yoksa bu baska bır rahatsızlık mı?

14 Mayıs 2018 11:36
Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren Doktora Sor

Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren tarafından cevaplandı.

Paxil ve yan etkileri

Hocam iyi aksamlar panik bozukluk tanısı konulduktan sonra paxil kullanmamı önerdi doktorum.kullanmaya basladıktan sonra cinsel işlevde cok düşüş oldu ve vucuttaki testosteronunda baskılandıgını düsünüyorum bu yan etkiler gecici midir?panik atakları engellerken günluk hayatımı cok etkiledi bırakmalı mıyım?

20 Mart 2018 20:10
Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren Doktora Sor

Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren tarafından cevaplandı.

Panik Bozukluk

Hocam Merhaba , 1 ay önce panik bozukluk ve yabancilasma yüzünden cipralex 10 mg başlandı. 1 ay sonraya geldiğimiz de heyecan ve halsizlik gibi belirtiler ortadan kalktı. Fakat gece yüksek seviye de olmakla beraber kendimi çok değişik hissediyorum etrafta ki insanlar gayet mutlu iken ben kendimi öyle hissetmiyorum. Birileriyle çıktığım gezmelerden mutluluk duyamiyorum. Eskiden bir maç olduğu zaman bile sabahtan çok sevinçli olurdum ya da bir yere gidecegimiz zaman. Sürekli aklımda bu hastalık var ve kendimi direncsiz hissediyorum. Yakın çevreye tek başıma çıksam da bir otobüsle veya vapurla tek başıma bir yere gidemiyorum. Bundan 3 ay önce ki gibi değilim gayet girişken tek başına istediği yere gidebilen biri iken suan çok farklı. Sizce bun...

30 Nisan 2017 08:21
Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren Doktora Sor

Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren tarafından cevaplandı.

Panik Bozukluk

Merhaba Doktor Hanim, Paramedik olarak gorev yapiyorum ,2 ay önce efexor kullanmaya başladım yabancilasma heyecan ve dışarı çıkma korkusu vardı , halsizlik ve 9 kilo verdim. Sonra farklı bir doktora gittim ilacı değiştirdi cipralex kullanıyorum 1 aydır heyecanım azaldı yabancılaşma hissi de fakat uzak yerlere tek başıma gidemiyorum. Sadece çevremde dışarı çıkıyorum. Ve içimde hep bir sıkıntı var. İçim tükeniyor gibi. Ve akşamları daha kötü oluyorum. Akşam dışarı hiç cikamiyorum, birisi ile çıksam bile Öncesin de aşırı endişeli oluyorum. Lütfen bana yardım eder misiniz. İlacın tedavi sürecine daha var mı ben mi sabirsizlaniyorum. Sanki geçmiyor gibi.

29 Nisan 2017 11:56
Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren Doktora Sor

Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren tarafından cevaplandı.

Panik Bozukluk

Merhaba Canan Hanım, yaklaşık 2 ay önce arkadaşlarım ile eğlencesine fal baktırırken birden bire içimin bir garip olma durumu ile ne olduğunu anlayamadığım belirsiz bir his içerisine büründüm, sonrasında aşırı kaygı, korku, insanların değişik gelmesi, kendime zarar verme korkusu, elde ayakta uyuşukluk gibi çeşitli belirtilerden dolayı soluğu acilde aldım, bir süre sonra tabi çok şükür bu hisler geçti, ne olduğunu anlayamadım, ilkten spiritüel olduğunu düşündüm tamamen ve bir hocaya danıştım. Sonrasında ise araştırmalarımın sonucunda bu yaşadığım olayın panik atak ile bire bir örtüştüğünü gördüm. Bu 2 ay içerisinde çok şükür ki ilk günkü kadar ağır bir nöbetim olmadı, sadece 2 kere kontrol edilebilir derecede '' nöbet '' diyebileceğim krizle...

18 Şubat 2017 00:15
Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren Doktora Sor

Uzm. Dr. Canan Firdevs Eren tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube