Sorularda Ara

Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

korku

Hocam merhabe babam kalp krizi geçirdi ve sürekli babama birşey olacak ölecek korkusu yaşıyorum ulasamiyinca birşey oldu sanıyorum bu korku yedi beni ne yapmalıyim .

5 Nisan 2015 00:58
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

devamlı ölümü düşünmek

Merhaba; Ben size eşime yardımcı olabilmek için birkaç sorum olacak. Biz 5 yıllık evliyiz ve 1 tanede çocuğumuz var. Son on gündür bana devamlı ölümü düşündüğünü yaptığı hiçbir şeyden zevk almadığını her zaman ölümün aklının bir kenarında olduğunu içinin daraldığını durup dururken sürekli ağlıyorum. Konuşmaya çalışıyorum yardımcı olmaya çalışıyorum bir faydam olmadı. Dışarı çıkaramıyorum belli başlı bazı aktiviteler yapalım diyorum onu da kabul etmiyor. Lütfen bize yardımcı olur musunuz?

21 Şubat 2015 10:08
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

icimdeki korku bir turlu gitmiyor

Slm hocam. Ben imamim. Bir ay once koyde bi amcamiz olum anindaymis ve beni cagirdilar kuran okumam icin. İlk defa karsilasiyorum tabiki. Neyse kuran okudum sonr eve geldim acaip etkilenmisim. Sonra yatsi namazinda cenazemiz var dediler. He sunu da soyleyim ben hic hayatimda hic cenaze yikamadim hocam. Ogece korkuda hic uyuyamadim sabah oldu hala uyku yok. Acaip korkuyorum. Hayatimda oyle korkmadim ben hocam. Sonra korkuyla cenazeyi hoca srkadaslarla yikadik. Sonra benim icimde tarif edilmeyen bir korku olustu. Bir aydir korku var icimde. Hayatim bos gibi. Nasil kurtulabikirim hocam ysrdim edin lutfen.

16 Şubat 2014 18:20
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

ölüm,anestezi,kanser,ameliyat fobısı

cok caresızım ben.....ölüm,anestezi,kanser,amelıyat fobısı yasıyorum.hayatı zehır edıyorum.helekı doktora gıttıgımde rahatsızlandığımda en kotusunu düşünüyorum.çok garıpkı annem''cagarıyorsun hastalıkları''dıyor.gercektende oyle oluyor.sureklı rahatsızlanıyorum omu bumu derken bısey çıkıyor.mesela beynımde tumor olacak gıbı geliyor sureklı düşünüyorum.daha evvel mr cektırdım bır damar fazla cıktı venoz anjıom gıbı bırsey.ınsan beynı cok guclu kendım düşünmekten gerçekten hayal ederek ufak tefek hastalıkları çıkarıyorum.mesela rahımde bısey var bence dıyordum polıp cıktı.sımdı ısahl karın ağrım var ya crhonsam ya barsak ca sam dıye korkuyorum.fıstulde cıktı.doktorda suphelendı bu durumdan ama anestezı ve bırsey çıkacak korkusundan kolonoskop...

11 Aralık 2013 00:16
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube