Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ilaçlar

Merhaba sayın doktor, lustral 200 mg , efexor 75 mg ve risperdal 1 mg kullanmaktayım, bunların yanına sarı kantaron, kedi otu, passiflora gibi bitkisel antidepresanlar eklesem bi sakıncası olur mu?

2 Mart 2015 12:26
Uzm. Dr. Sedat İrgil Doktora Sor

Uzm. Dr. Sedat İrgil tarafından cevaplandı.

OKB ve sosyal fobi

Merhaba sedat bey ben OKB ve sosyal fobi için anafranil 225mg, paxil 20 mg, stilizan 5 mg ,lityum 1500mg kullanıyorum.Hastalığımda çok dirençli olduğu için prozac 40 mg kullanırken fayda göremedim ve paxil 20mg geçtik paxil OKB de ve sosyal fobide kaç gün sonra etkisini göstermeye başlıyor?Prozaca göre daha iyi gelirmi? Ayrıca anafranili 1 senedir kullanmaktayım ilk bi kaç ay etkisi çok iyiydi fakat belli aşamadan sonra etkisi aynı kaldı anafranili kullanmaya devam edilebilirmi yoksa onun yerine başka bi değişiklik yapılabilirmi?cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla..

19 Ocak 2015 11:51
Uzm. Dr. Sedat İrgil Doktora Sor

Uzm. Dr. Sedat İrgil tarafından cevaplandı.

antipsikotik

Merhaba hocam, 15 yıllık okb hastasıyım, tedavimin etkili olması için antipsikotik kullanmam lazım ama bünyem antipsikotik kullanımını kaldırmıyor, yoğun akatizi yaşıyorum. Örneğin risperidon max. 1 mg, olanzapin 5 mg, aripiprazol 2.5 mg kullanabiliyorum. bu dozlarda tedavi için yeterli gelmiyor. Diğer hastaların bu ilaçları 20- 30 mg dozlarında kullanabildiğini okudum. Ben de bu dozlarda kullanmak istiyorum, bunu nasıl başarabilirim? Teşekkür ederim.

6 Ocak 2015 01:21
Uzm. Dr. Sedat İrgil Doktora Sor

Uzm. Dr. Sedat İrgil tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube