Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hocam iki senedir bir kelimeye takıntılıyım

Hocam, 2 senedir saçma kelimesine takıntım var. Şu anda saçma kelimesi gözümün önünden hiç gitmiyor. Yaşamaktan bıktım artık. Ara sıra intiharı düşünüyorum. Dünyanın bütün doktorları gelse o kelimeyi gözümün önünden atamayacaklarmış gibi geliyor. 1,5 sene boyunca bunun takıntı olduğunu fark etmediğiden iyice ilerledi. 6 ay önce üniversiteye gittik, 6 ay boyunca prozac'ı dayadı. Neredeyse hiçbir işe de yaramadı. 2 ay önce de özele gittik. emdr yaptılar orada biraz faydası oldu ama gözümün önünden atamadı. böyle olunca sonsuza kadar bu kelime gözümün önünde olacakmış gibi geliyor. tmu/tms, ekt, tdcs veya ameliyat gibi tedavi yöntemlerinin faydası olur mu hocam sizce? yoksa ben ölene kadar bu halde mi kalırım? Durum öyleyse yaşamayı pek düşünm...

31 Mart 2021 19:09
Uzm. Dr. Zelkif Akgül Doktora Sor

Uzm. Dr. Zelkif Akgül tarafından cevaplandı.

Sizce ne yapmalıyım

Selamun aleykum. Yaklasik 5.5 senedir piskiyatri ve pskolog tedavisi goruyorum. Bir ilerleme oldugunu pek dusunmuyorum. Okb teşisi koyuldu. Belirli takintilarim ve bunlar gunluk yasantimi etkiliyordu. Sinir krizleride cabasi. En son ilac degisimine gittik ama ilacin bir faydasini goremedim. Ic sesimle basa cikamiyorum. Hep insanlarin zihnini okuyorum. Ne yapmaliyim. Ozel klinikler ucret olarak cok pahali oldugu icin cok tervih edemedim. Simdiden tesekkur ederim.

11 Ocak 2021 09:59
Uzm. Dr. Zelkif Akgül Doktora Sor

Uzm. Dr. Zelkif Akgül tarafından cevaplandı.

Takıntı hastalığı

Selamlar. 20 yaşında erkegim. Hocam Obsesif kompulsif bozukluk tanısıyla tedavi görüyorum. Sadece düşünce şeklinde takıntılarim var. Citol 40 mg anafranil 75 mg olfrex 2.5 mg kullanıyorum. Anafranili daha bugün 75 e çıktık. Anafranil 75 mg de okb de etkili midir? Sağolun.

22 Ağustos 2020 20:54
Uzm. Dr. Zelkif Akgül Doktora Sor

Uzm. Dr. Zelkif Akgül tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube