Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Okb beni rahatsız ediyor

Merhaba hocam ben 12 yaşındayım bende okb anksiyete ve panik atak var.Bu aralar okb yüzünden şizofreniye taktım hocam bilerek herhangi bir yere bakıyorum ve hayali şeyler canlandırıyorum gözümün önünde ve bilerek zihnimden hayali sesler uyduruyorum sonra ben şizofren miyim diye korkuyorum hocam ve sürekli kendimi test ediyorum hayalet mi gerçek yoksa ben mi gerçeğim diye halbuki ayırt edebiliyorum.Hocam lütfen bana geri dönüş yapın.

30 Ağustos 2017 09:38
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Obsesif kompulsif bozukluk

Merhabalar 21 yaşındayım. Bana okb teşhisi konuldu anafranil 25mg ve Cipralex 20mg kullanıyorum ben aslında beni mutlu edecek değilde düşünmemi kesecek ilaçlar arıyorum günde yaklaşık 30 kez ellerimi çamaşır suyu ile yıkıyorum ama bu bana ellerimde yanma ve nefes darlığı olarak geri dönüyor. Ama pis şeyler görünce kendimi parçalamak istiyorum hatta bazen hiç bir şey olmasa bile kendi etlerimi yemek bile istiyorum. İki üç kez intihar girişiminde bulundum sonra kendimi keserek bu fikri uzaklaştırmaya çalıştım ama hala o fikirden kurtulamıyorum bunun yanı sıra huzursuz bacak sendromu veya parmak emme gibi şeyler de var son zamanlarda acaba şizofren miyim diye düşünmeye başladım ne yapmalıyım?

4 Ağustos 2017 03:43
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Psikiyatri

Merhabalar benim sorum yaklasik 2 haftadır kafamda şarkılar çalıyor kendi ic sesimle degil sanatçının sesi ile bir türlü geçiremedim odaklanma sorunu yasıyorum. Ne yapmalıyım?

3 Şubat 2017 09:29
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube