Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

İlaç Değişimi

Slm bende depresyon ve okb mevcut prozac 20 mg kullanıyorum. 2 aydır tedaviye devam ediyorum. Prozac iştahımı kestiği için prozac yerine misol kullanmak istiyorum. Bu durumda tedavim başa mı dönmüş olur. Yoksa misol prozac ın yapmış olduğu antiobsesif etkiyi kaldığı yerden sürdürür mü, tedavi etkinliğinin ortaya çıkması için yine 2 aylık bir sürenin mi geçmesi gerekir ?

18 Aralık 2013 12:50
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Doktora Sor

Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür tarafından cevaplandı.

okbym

mrb doktor bey. lütfen bana yardmcı olun. okb hastasıyım.takıntlarm var.istemedğm düşünceler gelyo aklma.gelmesin dye üç takıntm da var. istemedğm düşüncelerden kurtulmak istiyorm.beni çok yıprattı.23 yaşındaym. ve öğretmenim. en önemlisi evlenecem. ama bu hastalık:( yaşama mutlu olma umudumu yitiriyor. korkuyorm. doktora gttim.ilaçlar verdi. cipralex 10mg ve riggeral 1mg verdi.tedaviye başlayamadm ama çünkü aile dostumuz un kızı da okbydi ve çok kilo almıştı ilaçlardan.çok korktum.netten de baktm kullananlar baya kilo almış.ben bunu da kaldramam ki:( çok çaresizim.napabilirm.lütfen yardmcı olun bana. nikah kıycam.kötü olmaktan korkuyorm

1 Aralık 2013 18:39
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Doktora Sor

Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür tarafından cevaplandı.

26 yaşındayım ve sürekli sayı sayıyorum

merhaba, benim sorunum sürekli sayılar saymak tv izlerken içimden sayılar saymam duvardaki resimlerin çerçevelerini sayıyorum ve tek rakama gelene kadar farklı şekiller oluşturuyorum halı desenleri, fayanslar bunları sayarken dalıyorum fark ettiğimde duruyorum kontrol etmeye çalışıyorum fakat bi anda tekrar başladığını fark ediyorum. birisi ile konuşurken buna engel olamıyorum ve karşımdakini dinleyemiyorum anlayamıyorum. okb mi farklı bir sorun mu herşeye isteksizim çalışmak bile istemiyorum yardımınız için teşekkürler.

2 Kasım 2013 10:28
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Doktora Sor

Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube