Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Takıntı !

Merhabalar…Üniversite son sınıf öğrencisiyim.Son zamanlarda takıntı tarzında bazı durumlar mevcut ve bir türlü aklımdan çıkmıyor.Bu taktığım olaya karşı sürekli hayaller gözümün önünden geçiyor.Saplantılı bir durum gibi.Acaba şu o şekilde olursa kim bilir neler olur,başıma neler gelir gibi konusunda korkular yaşamaktayım.(Ceza evine düşme gibi,ev satılması gibi vs…)Ders çalışma esnasında bu durum daha çok oluyor.Çalışma esnasında başım dönüyor,bayılacakmış gibi oluyorum.Aynı zamanda bu durum sadece ders çalışma esnasında olmuyor?Ara sıra denge kaybı yaşıyorum gibi.(Bacaklarım dizlerim falan titriyor.)Saplantılı bir davranış gibi sanki bu durum.Bu duruma karşı Cipralex kullandım fayda etmedi.Takıntı yaptığım olaya karşı sürekli beynimde sena...

13 Mart 2014 17:04
Dr. Yasin Genç Doktora Sor

Dr. Yasin Genç tarafından cevaplandı.

Okb ve cinsel takıntı

Mrb hocam 21 yaşında okb hastasıyım anneme karşı cinsel istek duyuyormuşum gibi düşünceler geliyor. bu düşünceyi çürütmek için dün gece penisimle oynarken başka bir kadın düşünmeme ragmen bosalma anında gözümün önüne annem geldi ve o düşünceden zevk aldım gibime geliyor. tam anlamıyla yıkıldım..düşünceyi çürüteyim derken sertleşme oldu ama normalde böyle bir istek yok bende ne olur yardım edin sizce bu normalmi yoksa ben sapıkmıyım?

3 Mart 2014 20:40
Dr. Yasin Genç Doktora Sor

Dr. Yasin Genç tarafından cevaplandı.

İlaç Kullanımı

Merhabalar, doktorum okb ve depresyon sorunlarım için risperdal 1 mg, zestat 15 mg ve citoles 10 mg yazdı. Fakat zestat beni çok uyuttuğu için bıraktım ayrıca evde 1 kutu solian vardı son kullanma tarihide yaklaşmıştı bu yüzden dayanamadım risperdalı bıraktım solian 100 mg kullanmaya başladım. Şu an solian 100 mg ve citoles10 mg kullanıyorum. Bu ilaçlar hastalığım için iyi gelir mi ? Teşekkür ederim.

31 Ocak 2014 16:11
Dr. Yasin Genç Doktora Sor

Dr. Yasin Genç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube