Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

depresyon anksiyete

Sayın hocam ben ağır bir depresyon geçirirken doktor tarafından 50mg selectra başlatıldım lakin henüz 1 hafta sonra başka doktor tavsiyesiyle 100mg çıkarıldım.1 ay sonra belirgin şekilde kilo artışı ve saç dökülmesi yaşadım ve farklı bir ilaç olan cipralexe geçtim.Sorum şu; acaba selectradan tamamen nasıl kurtulabilirim tam depresyon düzeldi derken yan etkilerle karşılaştım.Şu an 50 mg kullanmaktayım cipralexi alalı 1 ay oldu acaba selectrayı kesmek için nasıl bir yol izlemeliyim.Covidden dolayı hastaneye gidememekteyim.

22 Aralık 2020 10:37
Dr. Öğr. Üyesi Fuat Beşkardeş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Beşkardeş tarafından cevaplandı.

aripa 5mg ilacı

Hocam 1 hafta boyunca alınan aripa 5mg ilacı kesersek bir sallantı yaşarmıyız?Bu ilaca doktor henüz erken demişti ama ben yogun miktarda dopamin içeren takviyeler aldıktan sonra psikoza girdim selectra kullanıyorum aynı zamanda o iyi geldi.Ama aripa 5mg de bile bende kas agrıları ve akatizi yaptı.İlacı kesince bu durum düzelirmi ben selectradan sonra psikozdan kurtuldum rahattım pişmanım yani aripayı aldıgıma.Kalıcı etkileri yoktur dimi hocam?

11 Ağustos 2020 09:47
Dr. Öğr. Üyesi Fuat Beşkardeş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Beşkardeş tarafından cevaplandı.

Depresyondayım

Merhabalar efendim Gerilim tipi baş ağrısı yaşıyorum ve stresliyim . Sanırım depresyondayım. Duloksetin içeren bir ilacın 120 mg ( maksimun doz ) olanını senelerdir kullanıyorum. İlaclarda denedik lakin çözüm olmadı . Gerilim tipi baş ağrısı depresyon ile doğru orantılı midir ? Ve yüksek doz antidepresan sabahları uyuşukluk gün içinde uyku hali esneme vs yapar mi ?

6 Haziran 2020 23:06
Dr. Öğr. Üyesi Fuat Beşkardeş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Fuat Beşkardeş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube