Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

konuşurken aşırı heyecan

duyuyorum fakat anlayamıyorum ayrıca konuşurken çok heyecanlanıyorum cümlenin başı farklı sonu farklı oluyor sesim titriyor karşımdaki insanın ne söylediğini anlayabilmem için yere yada farklı bir yere bakma ihtiyacı duyuyorum ancak o şekilde anlayabiliyorum söylediklerini ve son olarak konuşurken sesim resmen titriyor acayip heyecanlanıyorum asıl söylemek istediğimle ağzımdan çıkan cümleler bambaşka oluyor bunun için ne yapmalıyım :( ????

10 Ocak 2014 23:15
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Doktora Sor

Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür tarafından cevaplandı.

İşime konsantre olamıyorum. ve hep erteliyorum.

Hocam öncelikle kolay gelsin, Muhasebe işiyle uğraşıyorum, 4 yıldırda düzensizliğim söz konusu, 1999 yılından butarafa mesleğin içindeyim, lakin bütün işleri ya son güne bırakıyorum. daha tertipli düzenli çalışmam gerektiğini biliyorum ama gönlümden hiç birşey yapmak geçmiyor. sanki hayatı bütünüyle boşlamış gibiyim. kendime hedef belirliyorum ama hedef dediğim şeyi bir türlü ne başlıyorum nede sonunu getiriyorum. 32 yaşındayım. bekarım, ne düzenli bir ilişki kurmak istiyorum nede ilişkim olsun istiyorum. hatta şuan bunları yazarken bile beynimin içerisinde karıncalanmalar olduğuna bile hissediyorum. inatlaştım yazıyorum yani. kısaca hocam kendim olmam gerektiği gibi değilim. bunu biliyorum. ve 2 yıldırda kilo almaya başladığım gerçeğim söz...

9 Ocak 2014 16:39
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Doktora Sor

Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür tarafından cevaplandı.

İlaç hakkında.

Merhaba,Sayın Gökçe Hanım; Ben 30 yaşında bir bayım.Çocukluğumdan beri var olan aşırı heyecan ve dikkat eksikliğini bu yaşıma rağmen maalesef kendi başıma yenemedim.Kpss ve Ales'e hazırlanıyorum.Amacım dikkatimi daha iyi toplayabilmek ve aşırı heyecan ve stresten kurtulabilmek,bunun için İstanbul'da bir kamu hastanesinde uzman bir psikiyatra gittim ve yazdığım şikayetlari aynen söyledim.Bana ''Prozac'' verdi ancak ilaca henüz başlamadım çünkü nette ilaç hakkında çok fazla olumsuz yorum okudum ve daha önce hiç psikiyatrik ilaç kullanmadım.Açıkçası kullanıp kullanmamakta da kararsızım.Bu konuda bana bilirkişi olarak yardımcı olur musunuz lütfen.Teşekkürler.

12 Aralık 2013 15:21
Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür Doktora Sor

Uzm. Dr. Gökçe Silsüpür tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube