Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Ilac Tedavim Hakkinda

Merhaba. 8 ay önce kaygi bozukluğu ve derslerimde ki konsantrasyon sorunum nedeniyle ahdb ve ...? tanısı konuldu. Ilac tedavisi olarak concerta ve secitayi gunluk 1 defa kullanıyorum lakin kendimi cok sinirli ve kaygili hissetmeye basladim. Bu iki ilaci ayni anda kullanmamdan boyle birsey yasiyor olabilir miyim? Iyi calismalar dilerim.

24 Haziran 2020 19:20
Uzm. Dr. Baise Tıkır Doktora Sor

Uzm. Dr. Baise Tıkır tarafından cevaplandı.

Ritalin etki etmiyor

Merhabalar,22 yaşındayım 2 aydır yoğun dikkat eksikliği sebebiyle günde 2 doz olmak üzere ritalin kullanıyorum.İlacı kullanmama rağmen aynı dikkat eksikliği problemini yaşıyorum.Doktoruma danışıp etkisi daha uzun süren ve daha etkili olan Concerta kullansam daha fazla yararı olur mu ? Teşekkürler.

12 Mayıs 2020 06:32
Uzm. Dr. Baise Tıkır Doktora Sor

Uzm. Dr. Baise Tıkır tarafından cevaplandı.

Debh ilacı

Kardeşime debh tanısı konmuştu ve ilaç yazılmıştı.m ile başlayan ilacı ben de üniversite sınavına çalışırken kullandım 1 ay kadar.Güzel ders çalıştım.sonra ilacı kullanmamam gerektiğini öğrendim ve bıraktım.Benim de dikkat eksikliğimin olduğunu farkettim ve doktora gittim abizol ve welbutrin yazdı ama ilaçlar beni kötü yaptı dikkatimi artırmadı acaba dopamin eşik değerini artırdığım için mi etki yapmadı yoksa ben de de mi debh var ya da debh ilacı ben de debh e mi yol açtı cevaplarsanız sevinirim

9 Ocak 2019 14:01
Uzm. Dr. Baise Tıkır Doktora Sor

Uzm. Dr. Baise Tıkır tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube