Sorularda Ara

Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

engelli raporu ayrıntı

merhaba 2 yıllık engelli raporum mevcut kamu kurumunda kadrolu işçi olarak çalışıyorum raporum %yüzde oranı 44 ortopedi ve psikiyatri üzerine çalıştırılamayacağı işler niteliğinde AŞIRI ZİHİNSEL AKTİVİTE GEREKTİREN İŞLER yazısı raporumda mevcut 15 yıldır sürekli psikiyatri ilacı kullanıyorum bipolar bozukluk tedavisi görüyorum. çalıştırılama cağı işler niteliğini tam olarak açıklarımsınız.

15 Aralık 2021 01:46
Doç. Dr. Murat Erdem Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Erdem tarafından cevaplandı.

Çok zordayım çok

Merhabalar. 22 yaşında, 10 yıllık bipolarım ve 3 aylık evliyim. Aşırı korumacı helikopter kişilikte ebeveynlerim var. Hayatım boyunca eğitim hayatımdan, arkadaş çevreme, yemek, içmek ve hatta kişisel bakımıma kadar müdahale ettiler. Evde babam anne annem de babam yerindeydi. İç çamaşırlarımızı bile babam yıkar ve asardı. Özgüven eksikliğinden hiç dostum ve çevrem yok. 5 ay evden çıkmadığım oldu. Beni koruduklarını düşündüler. 12 yaşında hastalık belirginleşir iken 50 saat uyumadığım 15 saat uyuduğum vakitler oldu. Hastaneye yatmaz isen ambulans gelecek bütün mahalle görür dediler. 3 ay hastanede kaldım. Hipotiroidi, hipertansiyon gibi sorunlarım çıktı. Çok zor bir nişanlılık evresi geçirdim. Eşim 38 yaşında. Haksızlıklara uğradım. Benim ann...

18 Eylül 2021 04:10
Doç. Dr. Murat Erdem Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Erdem tarafından cevaplandı.

Acil bipolar bozukluk evlilik

Merhaba doktor bey. Ben 22 yaşındayım yaklaşık 10 senedir bipolarım ve yakında nişanlımla evlilik düşünüyoruz. Lityum ve abizol ilaçlarını düzenli olarak kullanıyorum. Sadece ilaç raporum var bunun için de yılda 1 psikiyatriye gidiyorum. Bize sağlık ocağından onaylanmış evlilik sağlık raporu verildi ve teslim ettik nikah dairesine. Fakat sonrasında benden psikiyatriye ait bir rapor istenir mi? Nişanlıma da rahatsızlığımı açıklama gibi bir yetkileri var mıdır? Çok teşekkür ederim.

14 Nisan 2021 18:43
Doç. Dr. Murat Erdem Doktora Sor

Doç. Dr. Murat Erdem tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube