Sorularda Ara

Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Rüyada gibiyim

Merhabalar ben 20 yaşındayım. 8 yıldır bipolar bozukluğum var ama bedenen ve ruhen hep yorgun ve bitkin haldeyim geceleri sürekli olamayacak durumları ve annemi babamı düşünüyorum onlar olmadan ne yaparımı zihnimden atamıyorum. Kendimi bu dünyaya ait hissedemiyorum tıpkı bir rüyada gibiyim neden burada bu kadar insan var? neden buradayım? diyorum kendi kendime. Bu yazdıklarımı aileme çok yansıtmadım onları kendimden çok önemsediğim için. Ne yapmalıyım bilemiyorum gerçekten?

10 Ekim 2019 03:41
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Bipolar bozukluk

Merhaba annemiz 52 yasında 20 senedir bipolar hastası uzun suredir lithuril kullanıyor artık tedavi gibi görmediğini düşünüyoruz cok stres yapıyor daha dogrusu sıkıntıları göguslemek yerine uzaklasıyor ben böyleyim diyor kanıksadı bu durumu ne yapabiliriz bir cözümü var mı sizde?

28 Mart 2019 19:40
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

OKB sebebiyle öfke nöbetleri

Mehmet Bey Merhaba, ben Gizem, 25 yaşındayım. 2-3 günde 1 kez öfke nöbetleri yaşıyorum, bu nöbetler esnasında sürekli kendi kendime anlamsız kelimeler söylüyorum. Kendime ve aileme zarar verir duruma geldi artık herşey. Birkaç kez psikiyatri tedavisi aldım ama iyileşme sürecim bir türlü yoluna girmedi. Ne yapacağımı, nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Teşekkürler!

2 Şubat 2018 20:30
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

demans başlangıc

Hocam iyi günler dilerim.Babam 86 yaşında 6 sene önce beyine bir pıhtı atması sonucu arada konuşma zorluğu çekiyor.Kan sulandırıcı ilaçlar kullanmakta.Son zamanlarda agresif , kuşku duyma , örneğin annemin çayına bir şey attığını düşünüyor çay içmiyor mesala.Bu tarz haller mevcut.Sürekli gündüzleri uyuyor bütün gece uyuyamamaktan şikayetçi.Nöroloji doktoru seroquel 25mg hapını yarıya bölerek verin demiş.Reçeteyi okuduğumda inme felç geçiren hastalarda demans olanlarda çok tehlikeli bir ilaçtır yazıyor.Hem iyi gelip hem kötü gelen bir ilaç anlamadım açıkcası.Bu ilacı vermelimiyim.Sonrasında vicdan azabı çekmek istemiyor.Şimdiden çok teşekkür ederim.

26 Ocak 2018 14:54
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Unutkanlık ve zihin karışıklığı

Merhaba ben yaklaşık 2_3 ay araliklarla 3 kez bu durumu yaşadım tam olarak nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama bazen zihin karışıklığı gibi bir durum oluyor 5-6 saat kadar sürüyor mesela bi arkadasimla 50-60 tane mesajlasmisiz ve ben ertesi gunu mesajlari görüp sasirdm ben nezaman mesajlastimki diye. sonra hergun izledigim bi dizi vardi dizinin adını unuttum ve bulabilmek icin bilgisayarda geçmiş sekmesine baktım orda dizinin ismi yazıyor ama ben gördüğümde bu dizinin ismi bu degil değişti mi acaba deyip sayfayi açıyorum bakiyorum ki benim izlediğim dizi. Sonra normale dönünce 4-5 saat sonra evet bu dizinin ismi buydu diyorum örneğin yaptığım bir şeyi ben nezaman yaptim ben böyle bişey yapmadım diye hatırlıyorum. Örneğin sosyal medyada pay...

18 Aralık 2017 22:22
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Bipolar miyim

..Merhaba bende bayadir özellikle 2-3 yıldır istemsiz gülme oluyor biriyle konuştuğumda bir dr birisi ağladığında üzülüyorum fakat gülüyorum engel olamiyorum buna. Bipolar bozukluk mudur bende ki?  Lutfen yonlendirmeden once bor sey söyleyin zaten randevu aldım psikiyatriste ama daha var gitmeme cok merak ediyorum. 10 yasimda babami kaybettim ondan dolayi zaman zaman cok kotu durumdayim depresyondayim suan da da psikologa da gidiyorum. 19 yaşındayım.  Genellikle okulun 1. Donemlerinde hep kotu olurum ama 2. Donemlerinde daha iyiyim kesinlikle. Hiçbir seyden mutlu olamiyorum. Disa karsi normal olsam bile icimde firtinalar kopuyor ve çoğunlukla üzgünüm. Odaklanamiyorum derslere. Takintilarim cok fazla. Bu yil üniversite sınavına hazirlanicam ...

17 Kasım 2017 19:40
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Oglum icin randevü

Ben oglumla Size gelmek istiyorum.Yaklasik 4 Yildir Bipolar Rahatsizligi var.Biz Viyanada Austuryada yasiyoruz bize randevu verebilirmisiniz biz Türkiye Bu tarihte gelecegiz.*** *** ** bana randevü Verin lüften randevu takvimde tarih yok Benim ismin Gülfüz Gündüz Tel *** *** ** email.mucahit821@gmail.com bana yazabilirsiniz Ben ona Göre ucakbileti alacagim lüften Tesekkürler

7 Kasım 2017 20:39
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Bipolar bozukluk

Merhaba, iyi akşamlar diliyorum sorum şudur ki erkek arkadaşım vardı ilişkimiz çok güzel di ama inişli çıkışlarıda oluyordu erkek arkadaşım da bipolar bozukluk vardı ne yazıkki ilaçlarını hiç kullanmıyor du, beni sevdiği belliydi fakat bi an da benden ayrılmak istediğini onun hastalığı benim insanlara karşı antisempatik olduğumu söyledi,hayattan nefret ettiğini tat almadığını ve ek olarak intihar etmek istediğini böylelikle ızdıraplı hayatından kurtulmak istediğini söyledi erkek arkadaşımın bu davranışları ilaçları kullanmadığından mı kaynaklanıyor bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevineceğim çünkü onun adına endişeliyim şimdiden çok teşekkür ediyorum sağlıkla kalın.

11 Kasım 2016 14:06
Uzm. Dr. Mehmet Oğuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Oğuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube