Sorularda Ara

Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tofranil

Annem 51 yasında bipolar hastası lityum ile birlikte 10 yıla yakın tofranil 3x25ml alıyordu.Doktorumuz tofranil'in kalbe zarar vereceğini belirterek ilacı sonlandırdı.Sonrasında annemde iş görme vb durumlarda isteksizlik oluştu.20 gün önce Aripa 10mg ve wellbudrin150mg başladık fakat olumlu bir sonuç alamdık.Benim size sorum tofranile geri dönüş yapmalımıyız,tofranil gerçekten kalbe zararı var mıdır? Cevabınız için teşekkürler.

21 Aralık 2013 13:19
Uzm. Dr. Meltem Baş Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Baş tarafından cevaplandı.

Bipolar rahatsızlık ve huzursuz bacak sendromu

Annem 10 yıldır bipolar tedavisi görüyor. Lithuril ve tofranil bu 10 yıllık süreçte kullandı fakat doktorumuz tofranil'in kalbe zararı olabileceğini söyledi ve bu ilacı sonlandırdı.İlacı bırakmasıyla birlikte huzursuz bacak sendromu başladı kan değerlerinde herhangi bir sorun yok ve tofranili bıraktığı için iş görememe bol uyku süreci başladı.Bu sefer doktorumuz aripa adlı ilacı verdı bu ilaç annemi canlandırdı ve huzursuz bacak sendromu kayboldu fakat şekerini yükselttiği için bu ilacıda bıraktık.Sonrasında huzursuz bacak yine başladı.Doktorumuz şeker yüzünden ilaç yazamadı,nöroloji uzmanı ise cipralex kullanabılırsınız dedi.Huzursuz bacak ve depresyon hali devam ediyor sizce ne yapmalıyız?Teşekkürler.

5 Kasım 2013 00:45
Uzm. Dr. Meltem Baş Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Baş tarafından cevaplandı.

Seroqeul Doz Arttırma

İyi günler , Ben 17 yaşındayım , bipolar rahatsızlığım var ve yaklaşık 5 ay risperdal kullandım fakat aşırı uyuşukluk yaptığından seroquel kullanmaya başladım . 25 Mg kullanıyorum fakat azda olsa maninin belirtileri oluyor gündüzleri . Dozu 50 mg çıkarmak istiyorum sorun olur mu ? Bu aralar doktora gidecek zaman bulamıyorum sınavlardan :S

1 Kasım 2013 17:50
Uzm. Dr. Meltem Baş Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Baş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube