Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mide bulantısı

Merhaba hocam size sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.beni araç tutar küçüklükten beri ve bu takıntı korku haline geldi şuan 30 yaşındayım.bir gün sonra arabaya bineceğimi bilsem gece boyu mide bulantısı ve üst üste kusmalarım başlar.ve bu durum saatlerce sürer arabaya binmeden önce.acaba psikolojik bir sorun mu bu ne yapmam gerekiyor tedavisi varmıdır?Tavsiye edeceğiniz bir ilaç var mı?

13 Mart 2021 02:48
Uzm. Dr. Tarkan Amuk Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarkan Amuk tarafından cevaplandı.

Paxera 30 mg

Merhabalar 1 yıldır anksiyete bozukluğu nedeniyle Paxera 30 mg kullanıyordum. Doktorumun planladığı sekilde şuan bırakıyorum. İlk 2 hafta 20 mg sonrasında 2 hafta 10 mg şeklinde birakmamı söyledi. 7 gündür 10mg içiyorum çok kötü hissediyorum kendimi bas dönmesi oluyor geçmiyor 1 haftadır yer ayağımın altından kayıyor gibi beynim sanki uyuşuyor gibi daha ne kadar bu şekilde sürer bu durum. Doktorum ilacı bırakma döneminde içmem için prozac 20 mg yazdı ve 2 ay devam etmemi söyledi ben sonrasında o ilacıda bırakmakta zorlanırım düşüncesiyle hiç başlamadım prozac a sizce ne yapmayalım. Devlet hastanesinde gittigim bir doktor du şuan randevu bulamadıgım için doktorumdan yardım alamıyorum. Sizden yardım bekliyorum.Teşekkkürler şimdiden.

29 Ocak 2021 03:32
Uzm. Dr. Tarkan Amuk Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarkan Amuk tarafından cevaplandı.

Panik bozukluk lustral ve remeron

hocam panik bozukluk ile başlayıp son zamanlar şiddetli depresyon ve sosyal fobi ile devam eden şikayetlerim var. 14 yıl önce ilk panik atak tedavisi oldum ve düzeldim. 3 yıldır koruyucu tedavi remeron 15 mg akşamları kullanıyordum. Şikayetlerim şiddetlenince 10 gün önce lustral tedavisi başladı. Akşamları 15 mg remeron sabahları 25 mg lustral alıyorum. Dozu yükselteceğiz fakat reneronla korkuyorum 1 yıldır ciddi ilaç fobiside yaşıyorum. Remeronu kesemiyoruz çünkü ciddi kas kasılmaları yaptı. Bu 2 ilacı birlikte kullanmak zararlımıdır? Birde 14 yıl önce ilk tedavim lustral special 50 mg ve akşamları desyrel 50 mg ile 8 ay sürüp doktor kontrolünde sonlandırılmıştı. Ama o zaman herhangi bir ilaç kullanımım yoktu uzun süreli. Şuan çok fazla te...

23 Eylül 2020 11:16
Uzm. Dr. Tarkan Amuk Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarkan Amuk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube