Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Gebelikte paxera

Merhaba ben dün on günlük gecikme sonucu doktora gittim ve ultrason muayenesinde gebelik durumu olduğu söylendi planlı bir gebelik değil öyle olduğu için bir senedir kullanmaya devam ettiğim paxera 30 mg ilacını iki gündür almıyorum daha önce kullanıyordum bebeğe bir zararı olmuş mudır?? ayrıca bu ilaç aniden kesilmemesi gereken bir ilaç diye biliyorum ne yapmalıyım çalıştığım için izin günüme kadar tekrar muayeneye gitmem mümkün değil lütfen bilgi verin..

4 Ağustos 2020 01:12
Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu tarafından cevaplandı.

Zekilik ve mükemmel lik

Merhaba ben lisede OKB hastalığına yakalandım 10 yıldır çekiyorum ve halen hap kullanıyorum lustral benim sorum kafamda sürekli düşünce geçişi oluyor kendimi zeki hissediyorum girdiğim ortamlarda zeki keskin espri yaparım bazen ayrıntıları farkederim olmamış şeyleri düşünürüm hikayeleştirme yaparım bazen mükemmelliyetçiyim Arkeolojiyi severim sanki arkeoloji hakkında araştırma yapacakmışm gibi geliyor OKB hastaları zekimidir zeki insanların hayatını araştırıyorum sürekli zekaya ayrı bir önem veririm sözel hafızam kuvvetlidir eski şeyleri unutmuyorum

2 Kasım 2019 23:11
Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu tarafından cevaplandı.

Sarı Kantaron ve Melisa ile Antidepresan Kullanımı Zararlı mı?

Merhaba, Anksiyete hastalığımdan dolayı Duxalta 30 mg (günde 1) ve Dideral 40 mg(sabah/akşam 1/2) ilaç verildi. Henüz kullanmaya başlamadım, yaklaşık 8 gündür günde 1-2 bardak sarı kantaronlu ve melisalı çay içiyorum, ilaçların prospektüsünde sarı kantaronla kullanılmaması gerektiği yazıyor. Ne zamandan itibaren kullanabilirim? Bir de senelerdir benzer ilaçlarla tedavi görüp tekrar tekrar tedaviye başlıyoruz, anksiyete ve obsesif rahatsızlıkların tedavisi mümkün değil mi?

24 Ekim 2017 14:04
Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Uğur Hatıloğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube