Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

alkol bağımlısı birisini tedaviye nasıl ikna ederim

Merhaba Ablamın alkol bağımlılığı problemi var. Günün her saatinde alkol alıyor. Yemek yemiyor, alkol aldığında çok agresif oluyor. Bir oğlu var 10 yaşında onun ihtiyaclarını (yemek , vs ) dikkate almıyor. Kendisine fiziksel zararlar veriyor. Vücudunda sigara yanıkları ve bıçak izleri var. Devlet memuru işine geç ya da alkollü gidiyor. Bağımlılık tedavisine ikna edebilmek için nasıl yaklaşmam gerekir bilmiyorum. Konu ile ilgili görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

30 Ekim 2015 17:43
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

Endişe

Merhaba hocam, 1,5 önce biri sigaranın içine bonzai ( esrar ) koymuştu. Normalde nefret ettiğim bir madde. Bende farkında olmadan bir nefes olmak kaydı ile bunu içime çektim. O kişi on dakika sonra bak sana neler olacak dedi. Tam On dakika sonra bir heyecan, içimde ürlperti, panik durum yaşadım. Ve daha ağzıma sürmedim. Geçenlerde bir yerde okudum bu madde psikolojik ve akıl Hastalığı'na neden oluyor diye. Korkmaya başladım. Internette herkes bir şeyler yazıyor. Bahsedilen şeyler ciddi rahatsızlıklar olduğu için korkmaya başladım. 1,5 yıl önceki bir nefesten dolayı Ilerde panik atak ayda Şizofreni vb. Şeyler olur mu. Belki de olmayacağını bildiğim halde bunu düşünmem ve bu durumdan endişe etmem beni rahatsız etti. Böyle bir durum söz konusu...

2 Eylül 2014 20:31
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

eroin bagımlılığı

slm doktor bey 8 yıldır eroin bagımlısı 1 oglum var biçare bulamadım son günlerde çip diye bişey duydum faydası varmıdır çözümmüdür başka bir öneriniz varmı lütfen yardım edın çok zor durumdayım madde bagımlısı çocugum hem evli hem çocugu var lütfen yardım edın iyi günler..

5 Şubat 2014 17:43
Prof. Dr. Servet Ebrinç Doktora Sor

Prof. Dr. Servet Ebrinç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube