Proktoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bağırsak Hastalığı

Merhaba doktor bey iyi günler 4 yıldır kronik ishalım var. İshalim derken yani günde 1 yada 2 kez lavaboya gidiyorum ama bazen sıvımsı çok az katı gibi bazen sümüksü bir sıvı şeklinde oluyor. Özellikle poğaça gibi şeyler yedikten sonra sindiremiyorum, başım ağrıyor karnım şişiyor kendimi kötü hissediyorum. Ekmek yiyince de karnımda şişkinlik oluyor yine kendimi kötü hissediyorum. Genellikle hamur işinde bu tarz şeyler oluyor. Önceden daha kötüydü ilk zamanlar lavabodan çıktığım zaman ayakta durunca bağırsağım çok kötü ağrıyordu uzanınca oturunca düzeliyordu. İlk ay böyle oldu sonra düzeldi. 4 Senedir kronik ishal, şişkinlik yaşıyorum. Ertesi gün hamur işi yemişsem sabah uyanınca sindiremediğimi hissediyorum karnım şişiyor ve kendimi çok köt...

14 Haziran 2021 23:55
Prof. Dr. Emre Sivrikoz Doktora Sor

Prof. Dr. Emre Sivrikoz tarafından cevaplandı.

makatta akıntı hissi

merhaba hocam makatımda ıslaklık ile beraber kalçamı ve kasıklarımı da etkileyen sıcaklık hissi var gaita tahlillerinde lökosite rastlanmadı parazit açısından da bir sıkıntı çıkmadı fakat bu durum beni çok rahatsız ediyor. şüpheli ilişki sonrası başladı gonoreden ve klamidyadan şüphelenildi onları tedavisini de aldım fakat şikayetim geçmiyor. iltahaplı bir akıntı olsaydı lökosit tespi edilir miydi? gastroentereloji uzmanına gittim IBS olduğunu söyledi fakat makatımdaki dolgunluk, akıntı ve sıcaklık hissi bir türlü geçmiyor.

10 Mayıs 2018 11:44
Op. Dr. Ali Tuna Doktora Sor

Op. Dr. Ali Tuna tarafından cevaplandı.

bağırsak duvarı kalınlaşması

merhaba hocam sol costa kaburgamın olduğu civarda 1 senedir bazen kendini gösteren bazen 1 hafta hiç kendini göstermeyen hafif dolgunluk ve ağrım var. Tomografide spelenik fleksura düzeyinde hafif bağırsak duvarı kalınlaşması dikkat çekti şeklinde teşhis çıktı. fakat doktorlar bunu önemli görmeyip, ağrının kosta kemiğinden kaynaklandığını ve 1-3 yıl arasında devam edebileceğini söylediler. bağırsak kalınlaşması tedavisi için önerileriniz olursa çok sevinirim iyi günler.

7 Mayıs 2018 09:14
Op. Dr. Ali Tuna Doktora Sor

Op. Dr. Ali Tuna tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube