Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

elim yandı

merhaba ümit hocam ben 18 yaşındayım ve 10 gün kadar önce kızartma tavasında pişi yaparken el bileğime yağ sıçradı ve bileğim yandı.ilk önce hemen suya tuttum 10 15 dkk sonra bal sürdüm ve daha sonrasımda da hametan kremi sürdüm.ilk gün ağrı ve acı hissettim ama ikinci gün hiç ağrım ve acım olmadı şuandada yok.şuan elim hala biraz kızarık ve kabuk bağlamıştı ben o kabuğu soydum iz kalmasından korkuyorum veya daha kötü olmasından .şuan ne yapmalıyım herhangibir krem kullanmalı mıyım? yoksa iyileşmesini mi beklemeliyim ve yanığımın kaçıncı dereceden olduğunu bilmiyorum.ve son olarak yanığım su toplayıp şişmedi.şuan hastahaneye gitmeli miyim?yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.kolay gelsin

10 Eylül 2015 00:09
Op. Dr. Ümit Borataç Doktora Sor

Op. Dr. Ümit Borataç tarafından cevaplandı.

yanık lekesi

hocam merhaba 6 ay önce bacaklarım ıkıncı derece yandı.tenım esmer ve şu an bariz yanık alanıyla kendı bacagımda renk tonu farkı var..yanık olan kısım ,kendı ten rengıme göre daha koyu tam sıyah gbı de dıyemem ,,kızarmış gıbı duruyor ve hıç geçmıyor acaba zamanla azalırmı?..lazer etkılı olurmu...ayrıca lekelerin geçme süreci 6 aymı 1 yılmıdır?

5 Ocak 2015 09:20
Op. Dr. Ümit Borataç Doktora Sor

Op. Dr. Ümit Borataç tarafından cevaplandı.

El Yanığı

Merhaba, *** *** ** tarihi 23:00 da elime tavada yağ dökülmesi sonucu yanık oluştu. Büyük ihtimal 2. derece yanık su keseciklerinin oluşması ve sertlşeme oluşumu olmuştur. Bu durumda sürekli şekilde silverdi diye bir krem sürmem söylenmektedir Doğru mudur ve iz kalması olur mu? aynı zamanda su keseceklerini patlatmam gerekir mş?

2 Haziran 2014 15:20
Op. Dr. Ümit Borataç Doktora Sor

Op. Dr. Ümit Borataç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube