Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

15 aylık kızım çay suyu ile yandı hangi krem uygulanmalı?

15 aylık kızım kaynar çay suyu ile yaklaşık 10 gün önce yandı. 2. derece boyun ve gögüs kısmını %8'i karın bölgesine kadar yandı.Yanık ünitesinde 4 gün tedavisi (genellikle pansuman, antibiyotik ve serum uygulaması) yapıldı. Daha sonra taburcu olduk ve 3 gun daha yaralar kapalı kaldı. Doktor Contractubex kullanmamızı önerdi baska bir doktor da DermatixSi Ultra Gel önerdi ama aynı zamanda Zeytinyağı ve balmumu karışımını da kullanmamızı önerdi. yaralarda da kabarma oluşurşa eger silikon gel içeren Bası giysisi kullanmamız gerekebilirmiş. Benim sorum; bu aşamada Contractubex mi yoksa DermatixSi Ultra Gel mi kullanmalıyız? hangisi daha etkili olur? Yada her ikisi de kullanılabilir mi? Ayrıca zeytinyağı ve balmumu karışımını da kullanmalımıyız?...

15 Ocak 2014 21:31
Op. Dr. Selahattin Tulunay Doktora Sor

Op. Dr. Selahattin Tulunay tarafından cevaplandı.

2. ve 3. derece yanıkların izsiz iyileşmesi için ne yapılabilir ?

Sol üst bacağımın büyük bölümünü kaynar su ile yaktım. ( içinde buğuseptil vardı ) . Bir süre kapalı pansuman yapıldı.Şu an sadece 3. derece bölgesine pansuman yapılıyor. Açık bırakılan yerlere bebe yağı sürmem söylendi.Büyük ihtimal iz kalır heralde ama en az derecede İz kalmaması için ne yapabilirim ? Etkili bir krem veya başka bir uygulama var mı ?

6 Aralık 2013 22:41
Op. Dr. Selahattin Tulunay Doktora Sor

Op. Dr. Selahattin Tulunay tarafından cevaplandı.

Yanıktan olayı çekintiler, yapışıklıklar hangi yöntemle tedavi edilir?

Sayın Selahattin Hocam ; Benim elmacık kemiğimin hemen üstü, kimyasal ilaçtan dolayı 2ay önce yandı. Yanma sonrası orada çok küçükte olsa bir çekintilik yağpşıklık oluştu. Direkt göz altıma yakın olduğundan estetik olarak görüntü beni rahatsız ediyor. Çok küçük alanda yapışıklık çekintilik var. Bu hangi yöntemle tedavi edilir ve kalıcı tedavi olur mu ?

26 Ekim 2013 20:24
Op. Dr. Selahattin Tulunay Doktora Sor

Op. Dr. Selahattin Tulunay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube