Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

alt çene rotasyon

hocam merhaba. 3 ay önce alt çenemden ameliyat oldum ortodontik tedavi gereği. hocam ameliyat sonrası çenemde dudaklarım da tümüyle hissizlik oldu.şuan bir taraf tama yakın düzeldi ama diğer tarafta yeni yeni iyileşiyor gibi dokununca hissediyorum .iyileşme daha ne kadar uzar hocam. ağzım yamukmuş gibi hissediyorum bu uyuşma yüzünden.

15 Nisan 2014 14:04
Op. Dr. Leyla Arvas Doktora Sor

Op. Dr. Leyla Arvas tarafından cevaplandı.

alt çene ameliyatı

merhaba hocam cevabınız için teşekkürler doktorumla görüştüm sizin söylediğinizin aynısını söyledi.sinirin kesilmediğini muhtemelen zedelendiğini ve hislerin geri döneceğini tahmin ettiğini söyledi ama bir zaman aralığı vermedi .b12 vitamini yerine b vitamini içeren besinlerini tüketmemi söyledi.sinir kesilmiş olsa bile zamanla bu sinirin çevre dokulardan toparlandığını ama yinede dudağın küçük bir kısmının hissiz kalabileceğini söyledi.böyle birşey var mı hocam.çünkü bu ameliyatı yapıp 4-5 yıl çenesi dudakları hissiz kalanlar var.tedavisi falan da yokmuş galiba.

13 Mart 2014 22:55
Op. Dr. Leyla Arvas Doktora Sor

Op. Dr. Leyla Arvas tarafından cevaplandı.

çene ameliyatı

merhaba hocam.hocam 2 ay önce alt çenemden ameliyat oldum rotasyon yapıldı. vida plak koyulmadı lastiklerle sabitlendi.10 gün önce lastiklerim çıkarıldı ağzımı çok az açabiliyordum şuan 2-3 cm kadar açabiliyorum.hocam çene ucumun ve dudağımın sol tarafında uyuşukluk biraz iyileşti ama sağ tarafı ameliyat günüyle aynı nerdeyse dudağımı sıkıncı acı hissi alıyorum ama soğuk sıcak hissi yok sadece dişlerimde soğuk sıcak duyarlığı var..mental sinir falan kesilmiş olabilr mi hocam kemik kesimi oraya kadar yapılıyor mu.bu durum daha ne kadar sürer hocam.iyi çalışmalar.

8 Mart 2014 22:18
Op. Dr. Leyla Arvas Doktora Sor

Op. Dr. Leyla Arvas tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube