Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

septorınoplastı

SORU: *** *** ** SEPTORİNOPLASTİ AMELİYATI yaklaşık iki ay önce septorinoplasti ameliyatı oldum. ameliyattan cıktığım ilk andan beri yüz kafa kemiklerimde burnumda ve kulağimda sürekli ağrı şikayetiyle nöroloji ve kbb uzmanına gitiim tomografi sonucum şöyle geldi ne anlama geldiği konusunda bilgi verirsenizsevinirim. nazal septumda konveksitesi sağa bakan hafif deviasyon solda konkalarda muhtemelen nazal sklusa ait ipsiliteral ir görünüm mevcut. sagda unsınat proçes tip 1 solda tip 1-3 yapışıklık göstermektemaksiller sinüs tabanlarında parsiyel septal yapılar ve retansiyon kistleri mevcut.frontal ethmoid hücrelerde minimal mukoperiostal kalınlaşmalar mevcut.kristagalli pnömotizedir.pnömotize komponent havalanması kaybolmuş.ethomoid catı tip...

4 Nisan 2019 03:26
Op. Dr. Özgür Sunay Doktora Sor

Op. Dr. Özgür Sunay tarafından cevaplandı.

Paranazal sinüs tomografi raporu

PARANAZAL SİNÜS RAPORUMU YORUMLAR MISINIZ Nazal septum sola deviye görünümdedir. Her iki maksiller sinüste mukozal kalınlaşmalar izlenmiştir. Sfenoid sinüs sol yarıda onodi hücre varyasyonu görülmüştür. Diğer paranazal sinüslerin havalanması normaldir. Her iki orta konka büllöz vasıftadır. Her iki alt konka hipertorfik görünümdedir. Etmoid çatı tip II çökme göstermektedir. NAzal kavitede mukozal kalınlaşmalar görülmüştür. Sağ maksiller sinüs ostiumu açıktır. Sol maksiller sinüs ostiumu daralmış görünümdedir.

3 Şubat 2018 17:48
Op. Dr. Özgür Sunay Doktora Sor

Op. Dr. Özgür Sunay tarafından cevaplandı.

Burun ameliyatı sonrası geçmeyen şişlik

Burun ameliyatı sonrası geçmeyen şişlik Merhaba hocam, bundan 8 ay önce burun eğriliği ve estetiğinden ameliyat oldum. Ama, burun ortasından ucuna kanat hala çok şiş ve sert önden de baya kalın duruyor. Doktora sorduğumda, deri kalın olduğu için şişlik geçmeyebilir, 1 yılda geçmezse deri inceltme ile 2. bir ameliyat olabileceğimi söyledi. Sizce ödem kalıcı hale gelir mi? bir de kortizonlu kremle masaj yaparsam faydası veya zararı olur mu? ne önerirsiniz?Teşekkürler.

12 Aralık 2016 10:35
Op. Dr. Özgür Sunay Doktora Sor

Op. Dr. Özgür Sunay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube