Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Acl total rüptür

Hocam öncelikle merhabalar.Ben 22 yaşındayım.Futbol oynarken ters bastım aniden durdum ve sakatlandım.MR çektirdim ve bulguları Anterior çapraz bağ yapışma yerlerinde izlenmemektedir.Bulgular anterior çapraz bağın total ruptürü ile uyumludur.Posterior çapraz bağ flask görünümündedir ancak bağ lifleri intakttır.bu,, Bu bulgular ne anlama geliyor ? Ayrıca ameliyat olmam şart mı fizik tedavi ile tedavi edilebilir mi ?

28 Ocak 2017 17:11
Op. Dr. Cem Tangay Doktora Sor

Op. Dr. Cem Tangay tarafından cevaplandı.

Skolyozda gogus ağrısı

Merhabalar ben 19 yaşındayim ve skolyoz hastasiyim su anda derecem kaç bilmiyorum birkaç sene önce 36 dereceydi ve S şekli sağ tarafa doğru size sormak istediğim yaklaşık 1 aydan beri sağ gogsumde ve daha sonra ön kaburgada agri oluşmaya başladı sizce skolyozdan mıdır?

8 Ocak 2017 00:49
Op. Dr. Cem Tangay Doktora Sor

Op. Dr. Cem Tangay tarafından cevaplandı.

diz ağrısı

merhaba;1985 doğumlu 195 oyunda 95 kg ağırlığında bir çocuk babasıyım.Son günlerde dizimde oluşan ağrılardan dolayı doktora gittim ve emar çekildi.Sonuçlarını ekte bulabilirsiniz.Sizce bu sonuçlara göre ne yapmamı önerirsiniz?Ameliyat olunmasımı mantıklı olunmamasımı?ayakta çalıştığımdan iş başı yapıldığında ameliyat olmazsam şikayetlerim tekrarlarmı? TİBİA PALATOSUNDA İNTEREMİNEDİAL BÖLGEDE FEMUR LATERAL KONDİLİNDE MEDİALDE İNTERKONDİLERMESAFEDE KEMİK İLİĞİ ÖDEMİ.MEDİAL MENİSKÜS ARKA BOYNUZUNDA GRADE 2MUKOİD DEJENARASYON.ÖN ÇAPRAZ BAĞDA PARSİAL RÜPTÜR İLE UYUMLU SİNYAL ARTIŞI VEKALINLAŞMAÜST BÖLÜM KOMŞULUĞUNDA İÇERİSİNDE SEPTASYON BULUNAN 11MM ÇAPINDA GANGLİON KİSTİ İLE UYUMLU LEXYON.DİZ EKLEMİ VE SUPRAPATELLAR BURSADA MİNİMAL SIVI.BAKER K...

5 Ocak 2017 19:48
Op. Dr. Cem Tangay Doktora Sor

Op. Dr. Cem Tangay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube