Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

MENİSKÜS ve ÇAPRAZ BAĞ

Medial Menisküs yırtığı var ve çapraz bağlarda sıkıntı gözüküyor birde kemik iliği ödemi var . Ameliyat olduğunda iyileşme süreci kaç aydır ve sportif faaliyetlere dönme sürecim nedir hocam

10 Aralık 2018 12:51
Op. Dr. Nikola Azar Doktora Sor

Op. Dr. Nikola Azar tarafından cevaplandı.

Parantez bacak mıyım?

Merhaba 18yaşındayım bacaklarım parantez bacak gibi oldu yaklaşık 6-7ay fitness yaptım etkisi varmıdır? Doktorada gittim ön çapraz bağlarda sıkıntı olabilir dedi birde yatağa yatıp bacaklarımı uzattığımda bir yamukluk gözükmüyor ayağa kalktığımda esniyor o bacak şeklini alıyor be psikolojik olarakda gerçekten çok kötü etkiliyor aynada kendime bakamıyorum. sizce neydir tedavisi nedir bana söyler misiniz?

9 Nisan 2016 22:50
Op. Dr. Nikola Azar Doktora Sor

Op. Dr. Nikola Azar tarafından cevaplandı.

Ön çapraz bağ

Hocam merhabalar. 11 gün önce öçb ameliyatı ve menisküs tamirim yapıldi. İlk 2-3 günlük süre zarfından sonra ağrılarim gecti. Hareketleride ağrı yok diye günde 160 a kadar çıkarmıştım. 2 gün önce ağrı kesici bitti bende almaya gerek duymamıştım. Fakat dün gece ağrı beni uyutmadı ve sabah hemen tekrar ilaca başladım. Ama farkettimki 90 dereceden fazla büktüğün dizi şimdi 90 derece bile yapamıyorum. Ağrıların halen geçmemesi normalmi? Dizimi fazla zorlamış olabilirmiyim. Ve 90 derece olmayan dizime zarar vermiş olabilirmiyim. Teşekkürler.

18 Ağustos 2015 13:02
Op. Dr. Nikola Azar Doktora Sor

Op. Dr. Nikola Azar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube