Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

skolyoz

Hocam merhaba, 2010 yılında skolyoz amelıyatı oldum. suan durumum ıyı herhangı bı rahatsızlıgım yok. Ogrencıyım ve askerlıgım 2018 e kadar tecıllı askere benı alırlarmı almazlarmı dıye dusunuyorum. skolyoz 55 dereceydı bu sekılde askerlık yapabılırmıyım ? engelli raporu alabılırmıyım?

29 Ocak 2015 14:40
Op. Dr. Müjdat Ök Doktora Sor

Op. Dr. Müjdat Ök tarafından cevaplandı.

L 2 omurga kemiği kırığı

Merhaba Hocam Size Bir Soru Sormak Istiyorum.Ben 1 Aralık günü merdivenlerden düşme sonucu L2 Omurga kırığı oluştuğunu söylediler.çelik korse ile yatak istirahatı vermişlerdi.bugun kontrole gittim asistan doktorlar bana ağrıları vs. Sormadan ve Röntgen çektirmeden 1.5 ay yatak istirahatı dedi..hocam işlerimi yapmam için korse ile çıkabilir miyim acaba .? Emar sonucu aşağıda yazıyorum... L2 Vertebra sol transvers projesinde deplase fraktür hattı izlenmektedir,Bu alan Çevresinde posttravmatik ödem ile uyumlu görünüm mevcuttur. L3 Vertebra korpusunda T1,T2 hiperintens trabeküle paternde hemanjiom ile uyumlu Lezyon izlenmektedir.

11 Aralık 2014 14:01
Op. Dr. Müjdat Ök Doktora Sor

Op. Dr. Müjdat Ök tarafından cevaplandı.

tedavisi nedir?

Öncelikle iyiçalışmalar dilerim. Bel ve sırt agrılarım yüzünden gittiğim doktor sonucunda skolyoz ve kifoz teşhisi konuldu. MR sonucumu değerlendirmenizi rica ediyorum. Torakal kifoz artmıştır. Disk mesafelerinde sinyal intensite ve yükseklik kaybı izlenmiştir. Alt torakalde diskte osteofitik protrüzyonlar dikkati çekmektedir. Dural keseye bası izlenmiştir. Alt torakalde daha belirgin olmak üzere end platolarda dejeneratif düzensizlikler dikkati çekmektedir. Bulgular: Lomber lordoz düzleşmiştir. Lomber vertebraların diziliminde hafif rotoskolyoz dikkati çekmiştir. L4-5 düzeyinde posterior santral geniş tabanlı protrüzyon mevcuttur. Dural keseye bası izlenmiştir. L5-S1 düzeyinde posterior santral geniş tabanlı prorrüzyon mevcuttur. Epidural ...

11 Eylül 2014 21:51
Op. Dr. Müjdat Ök Doktora Sor

Op. Dr. Müjdat Ök tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube