Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

dirseğim çatırdıyor

merhaba doktor bey, gaziantepten ulaşıyorum size. yaşadığım problem: dirseğimi sürekli düz hale getirme isteği var. kolumu ileri doğru düz hale getirmediğimde hafif takılıyor. bu işlemden sonra düz hale getirdiğimde çıtırtı çıkarıyor. son 1 yıldır dirseğimde ayrı hissetmeye başladım. bu durm epeyi rahatsızlık vermeye başladı. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

16 Nisan 2015 10:19
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

KALÇA EKLEM AĞRISI

ÖNCELİKLE MERHABA HOCAM. EŞİM 30 YAŞINDA 167 CM BOYUNDA VE 83 KG. 5-6 AYDIR KALÇA EKLEMİNDE AĞRI VAR. FAZLA YÜRÜDÜĞÜNDE VE SPOR YAPTIĞINDA DAHADA BELİRGİNLEŞİYOR. ZAMAN ZAMANDA YOK OLUYOR. AYRICA AĞRININ BAŞLADIĞI ZAMANLARDA SAĞ BACAĞININ ÜSTÜNE YATTIĞINDA AYAĞINDA ŞİDDETLİ AĞRI OLUYOR. BUNDAN 6 YIL ÖNCEDE 60 KG İKEN DE BU AĞRILARIN OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE BU GÜNKÜ AĞRILARININ KİLO SEBEBİYLE OLADIĞI KANISINA VARDIK. AĞRI YERİ KALÇA EKLEMİDİR. KONUYLA İLGİLİ NE YAPMALIYIZ TEŞEKKÜRLER.

9 Ocak 2015 22:45
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

24 yaşındayım eklemlerim ağrıyor.

Mrb hocam öncelikle iyi çalışmalar. 14 yaşından itibaren vücudumun çeşitli yerlerini kıtlatmak bende tik haline geldi. Parmaklarımı, el bileğimi, ayak parmaklarımı, belimi ve en çokta boynumu kıtlattım durdum. Şu anda 24 yaşındayım ve 1 yıl önce bu hareketleri yapmayı bıraktım. Bıraktım diyorum ama artık bilinçli olarak kıtlatmasamda bilinçsiz olarak vücudumun çoğu yeri kendiliğinden kıtlıyor. Vücudumun eklem yerleri ağrımaya ve eklem yerleri hareket edince gıcırdamaya başlayalı ve ellerim, ayaklarım, ağzım, omurgam,boynum titremeye başlayalı 2 yıl oldu. Her geçen ay bu titremeler artıyor. Hocam bu titremeler ve eklem ağrıları için öneriniz nedir? Şimdiden teşekkürler.

12 Ekim 2014 09:22
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

eklem yırtılması

merhaba doktor bey. 2 yıldır sağ elimde fındık büyüklüğünde bir şişlik var ortopediye gittim eklem yırtılması olduğunu ameliyatla alınabilir ama yeniden çıkar dedi ama ben elimi gün içinde fazla kullandığımda hemen ağrımaya başlıyor ve biraz büyüyor o şişlik sizce ne yapmalıyım.

21 Eylül 2014 16:53
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Ti-bia bölgede ödem

Mr çektirdim. Sonucunda : hafif synovial efüzyon ve prepaterllar yumuşak dokuda hafif ödem mevcuttur, yazıyor. Tam hatırlamıyorum tarihi ama 16 ve 18 yaşında akroskopi ameliyatı oldum. Yarı proföyonel voleybolcuyum. Bölgesel liglerde felan oynuyorum. Hareket kısıtlaması var. Sıplamamı artırmak için ağırlığa giriyorum. Ama belli bir süre sonra o bölgede ağrılarım artıyor. Defalarca doktora gittim. Hepsi farklı farklı tedaviler yazdı diyeyim. Ama sadece birisinde biraz verim aldım. O da iki tane iğne yazdı. Bir ya da iki ay yüzde 80 iyi oldum sonra yine aynı oldu. Bu ödemi ortadan kaldırmam için ne yapabilirim.

22 Ağustos 2014 01:47
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Baskı, tutulma

Merhabalar hocam kolay gelsin.. Hocam yaklaşık 3 ay önce taşikardi oldu kalbim'de sonra bütün kalp tetkiklerimi ve daha önce rahatsızlığını yaşadığım zatürre ile ilgili bir bağlantısı varmı yokmu diye göğüs hastalıklarıyla ilgili tetkikleri'de yaptırdım sonuçlar temiz..Hocam benim asıl derdim şu bu taşikardi'den sonra yaklaşık 2 gün sonra sol göğsüm'de baskılar olmaya başladı bunlar baskı, daralma ama sol kolumun koltukaltına birşey alınca rahatlıyordum sonra bu baskılar boynuma çıkmaya başladı boynumun yanları ve ensemde tutulma oluyor bazense burnum sanki basınçtan patlıcak gibi oluyor ortopedi doktoruna gittim hocam omurga filmi çektirdim hafif eğrilik varmış ama bu önemli değil dedi bana hocam bi yerde birşey okudum boyun fıtığı kalbe b...

21 Ağustos 2014 22:28
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube