Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Menuskus ve hyalofast ameliyati

Iyi gunler hocam ben 42gun once menuskus ve diz kapagim altinda 2cm kikirdak kaybi vardi parça koyulup menuskusum dikildi. Çelik dizlik takili şuan 45derece açida ama daha ustune basmiyorum 45gun heyet raporu verilmisti bitmek uzere.Tahmini ne kadar daha işe gidemiyecegim ve ne zaman ne kadar sürede tam basmaya normal kullanmaya baslayabilirim ayagimi.

27 Kasım 2017 17:14
Op. Dr. Serdar Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Serdar Yılmaz tarafından cevaplandı.

Mr sonucum

Sayın hocam 2014 yılında Mart ayında halisaha maçında dizimden sakatlamdim. 2014 Mart ayından beri dizimle ilgili doktorlara gittim dizimin iyileşmesi için eski haline dönmesi için.. Sonuç olarak tavsiye üzerine Van merkezdeki özel bir hastanedeki ortopedi doktoruna muayene için gittim. Ilk başta doktor bey ayağımda birsey olmadığını ve dizlik takarak ve ayagimi bukmeyerek 1 ay içinde iyileşecegimi söyledi. 1 ay boyunca dizlik takmaya rağmen ve verdiği egzersizleri yapmama rağmen sonuç alamadım. Geceleri sağ dizimin olduğu tarafa donemedigimi ve dizimi hala kiramadigimi doktor beye ilettim. Doktor bey tekrar MR falan çektikten sonra diz kikirdagimda sıkıntı olduğu ameliyat etmemiz gerektiğini söyledi. sonuç olarak en az 5 farklı doktora git...

14 Mart 2015 10:43
Op. Dr. Serdar Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Serdar Yılmaz tarafından cevaplandı.

Ön çapraz bağda total rüptür bulgusu

Merhaba Hocam, 1 ay önce dizim döndü ve geçen hafta MR çektirdim, sonucu aşağıda, ne yapılabilir? SAĞ DİZ MR TETKİKİ Klinik: Menisküs yırtığı, Teknik: Her üç orthrogonal düzlemde FatSat PD, koronal T1A, sagital GRE. Bulgular: Diz eklem içinde ve suprapatellar sıvı miktarı minimal artmıştır. Ön çapraz bağ bütünlüğü interkondiler çatı düzeyinde bağ orta kesimde kaybolmuş olup, ön çapraz bağ total rüptüre görünümdedir. Arka çapraz bağ, medial ve lateral kollateral bağlar intakttır. Tibial plato posterolateralinde ve lateral femoral kondil santral kesimde olayın oluş mekanizmasına bağlı kontüzyon alanları vardır. Medial femoral kondil medial yüzde de hafif medüller ödem izlenmektedir. Medial menisküs arka boynuzda artiküler yüze ulaşmayan grade...

26 Eylül 2014 14:14
Op. Dr. Serdar Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Serdar Yılmaz tarafından cevaplandı.

varis çorabı

Sayın Hocam merhaba, beni bir konuda bilgilendirmenizi rica edeceğim. Eşim diz üstü varis çorabı kullanıyor. İlerliyen yıllarda varis çorabı eşimin diz kapaklarına zarar verir mi? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla, hoşçakalın.

11 Ağustos 2014 15:46
Op. Dr. Serdar Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Serdar Yılmaz tarafından cevaplandı.

Diz ağrısı

Hocam iyi akşamlar. 27 yaşındayım aktif bir şekilde spor yapıyorum. Spor yaparken dizimde ağrı hissediyordum bişey olmaz deyip devam ettim bir süre sonra çömelemez, merdivenleri çıkamaz, nerdeyse yürüyemez duruma geldim. Mr çektirdim mr sonucum her iki dizimde de aynı Spateller kartilajda sinyal intensitesinde artış izlendi(gradebirkondromalazi) redrobatellar bursada minimal mayi izlendi femur lateral kondil komşuluğunda 6mm boyutta kemik ile izointens osteokondral görünüm izlendi Spor yapamıyorum artık. Tekrar aktif bir şekilde spor yapabilecek miyim? Cevabınız için teşekkürler.

24 Aralık 2013 22:58
Op. Dr. Serdar Yılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Serdar Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube