Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Dizimde menisküs ve ön çapraz bağ yırtığı var, 2-3 gündür elimde uyuşma yapması normal mi?

MRB DOKTOR BEY, HALI SAHA MAÇLARI SONUCU UFAK UFAK DARBELER ALDIM, 3 YIL ÖNCE MENİSKÜS AMELİYATI OLDUM. ŞİMDİ İSE ÖN ÇAPRAZ BAĞ VE MENİSKÜS YIRTIĞIM VAR. ÜÇ AYDIR İDARE ETTİM, 2 HAFTA FİZİK TEDAVİYE GİTTİM AMA DİZİMDEKİ PERFORMANSI YAKALAYAMADIM. 3-4 GÜNDÜR ARA ARA AYAĞIMDA SOĞUMALAR VE UYUŞMALAR OLDU, DÜN İSE UZUN SÜRE AYAĞIMDA KISMEN İSE ELİMDE UYUŞMALAR OLDU. ACABA DİZİMDEKİ PROBLEMLERDEN KAYNAKLI OLABİLİR Mİ? YAŞ:35 MESLEK:ÖĞRETMEN NOT: DİZİMDEKİ PROBLEMLER MAÇ ESNASINDA OLMADI. 3 AY ÖNCE NAMAZ KILMA ESNASINDA KİLİTLENME SONUCU PROBLEMLER OLUŞTU.

22 Haziran 2014 16:03
Op. Dr. Özgür Oktay Nar Doktora Sor

Op. Dr. Özgür Oktay Nar tarafından cevaplandı.

diz mr

hocam merhaba sol dizimde çekilen mr rapunda anterior cruciate ligamentin intensitesi artmıştır medial menisküs arka boynuz posteromedial köşede tip 2 dejenerasyon ile uyumlu sinyal artışı gözlendi lateral menisküs ön boynuzundan arka boynuza uzanım gösteren horizantel yırtık,arka boynuzda miks tip yırtık hatları ve arka boynuz posterior komşuluğunda 6 mm çapında ve menisküs yan komşuluğunda 21 mm çapında parameniskal kistler izlenmektedir lateral kollateral ligament sinyali hafif artmıştır patellar kıkırdak hafif ödemlidir(kondromalazi patella) biliyorum oldukca uzun oldu hocam ama yardımınız ricasıyla.

5 Mayıs 2014 21:10
Op. Dr. Özgür Oktay Nar Doktora Sor

Op. Dr. Özgür Oktay Nar tarafından cevaplandı.

DİZ AGRISI

SAYIN HOCAM ÖNCELİKLE KOLAY GELSİN BEN2009 YILINDA ÇAPRAZ BAĞ AMALİYATO OLDUM VE YAKLAŞIK 4 AYDAN BU TARAFA YÜRÜRKEN BAZEN DİZİM BOŞLUGA DUŞMÜŞ GİBİ OLUYOR VE ÇOK AÇIYOR.AYAGIM ASKIDA OLDUGUNDA UGUŞMA CE AGRI OLUYOR SAKATLIGIM TEKRAR LÜKSSETMİŞ OLABİLİRMİ.

13 Kasım 2013 15:59
Op. Dr. Özgür Oktay Nar Doktora Sor

Op. Dr. Özgür Oktay Nar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube