Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sol diz mr sonucu

Hocam merhaba acl de intrasubstans yaygın hasarlanmaya ikincil inceleme dikkati çekmiştir Eklem aralığında suprapatellar poşta yaygın ve belirgin effüzyon bulgusu mevcuttur Femur medial kondil ve tibia medial plato marjinal kesimde trabeküler ödem görünümü dikkati çekmiştir Mr sonucum bu şekilde çıktı ne anlama geliyor teşekkür ederim.

9 Mayıs 2020 21:56
Op. Dr. Levent Payziner Doktora Sor

Op. Dr. Levent Payziner tarafından cevaplandı.

diz protez

Merhaba.63 yaşındayım.Boy 178 kilo *** *** ** yılında ön çapraz bağlar ve aynı seansta menisküs ameliyatı oldum.1996 yılında tekrar menisküs ameliyatı oldum.2016 yılında eklem faresi operasyonu geçirdim.Yapılan tetkiklerde dizimin(sol)protez aşamasına geldiği başka seçenek olmadığı belirtildi.Yaş ve fiziksel yapım itibarıyla henüz erken olduğu,yürüyemeyecek duruma geldiğimde bu işlemin yapılması gerektiği söylendi.Benim 2 sorum olacak.1-Protez olmadan başka tedavi yolu varmıdır?2-Şimdilik bisiklete binmemde sakınca varmıdır.Merdiven inişlerinde biraz zorlanıyorum.Dizimi kullanmayı 10 üzerinden değerlendirirsem 5 diyebiliriz.Teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

14 Ocak 2020 14:17
Op. Dr. Levent Payziner Doktora Sor

Op. Dr. Levent Payziner tarafından cevaplandı.

Ön çapraz bağ yırtığı

SAĞ DİZ MRG: *Yağ baskılı T2W aksiyal - koronal T2-T1W sagital kesitler elde olunmuştur. *Medial ve lateral menisküs ön arka boynuzları normal konfigürasyon ve sinyal intensitesindedir. *Ön çapraz bağda parsiyel rüptür ile uyumlu devamsızlık sinyal artışı ve arka çapraz bağda katlanma bulgusu izlenmiştir. *Arka çapraz bağda rüptür izlenmemiştir. *Medial ve lateral kollateral ligamanların seyir ve sinyal intensiteleri normaldir. *Patellar tendon normal morfoloji ve sinyal intensitesindedir. *Diz ekleminde patolojik miktarda sıvı saptanmamıştır. *Popliteal fossa olağandır. *Görüntü alanına giren kemik yapıların ve paraartiküler yumuşak dokuların morfoloji ve sinyal intensiteleri normal sınırlardadır.

26 Eylül 2019 02:39
Op. Dr. Levent Payziner Doktora Sor

Op. Dr. Levent Payziner tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube