Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kondromalazi ve Baker Kisti

Benim dizime kondromalazi patella teşhisi kondu bir süre sonra diz arkasında şişlik oluştu ona da Baler kisti dendi. Tedavi olarak diz güçlendirme egzersizleri yapmam söylendi ayrıca glukozamin ve kondroitin sülfat takviyesi verildi. Benim sorum baker kisti eklem sıvısının üretiminin artması sonucu oluşuyor ve benim kullandığım takviye eklem sıvısını arttırıyor sizce bu takviye baker kistinin artmasına sebep olur mu?

29 Ekim 2021 13:12
Op. Dr. İdris Perktaş Doktora Sor

Op. Dr. İdris Perktaş tarafından cevaplandı.

KONTRASTLİ SOL DİZİZ BAY

Tibia proksimal diametafizer, posterolateralde, subkortikal, vertikal uzanımlı, vertikal uzun boyutu ~ 2cm ve aksiyal düzlemde en geniş yerinde ~ 1cm, düzgün lobüle konturlu, keskin geçiş zonuna sahip, T1 ağırlıklı sekansta hipointens, T2 ağırlıklı sekansta hiperintens, İVKM sonrası boyanan, öncelikle fibröz kortikal displazi lehine lezyon mevcuttur. iyi bişeymi bu hocam ağrı tanısıyla gidip mr da bunlar çıktı .

26 Ekim 2018 19:00
Op. Dr. İdris Perktaş Doktora Sor

Op. Dr. İdris Perktaş tarafından cevaplandı.

KIRIK DİZ KEMİĞİ

26 yaşındayım omurilik felçlisiyim boynumda c5 c6 tetrapilajı kırık oldu 10 yıldır akülü sandelye ile geziyorum ama bi gün gezerken araç çarptı sol dizimde ve ayak bileğimde kırık oluştu ağrısını hisstemiyorum fakat sürekli terliyordum doktora gittim filmn felan çekti alçıya aldı. Terlemem alçıya alınça gitti 15 gün sonra gittim kemikte kaynama başlamış fakat biraz yan kaynayaçak dedi neden dedim çünkü amaliyat etmemiz gerekti olmak istemedin dedi bugün 42 gün oldu..sorum şu.. 1- yan kaynayan dizin ne gibi zararları olur 2- ilerde olduki tedavisi bulunursa yürürsem ne gibi zararı olur 3 bu alçı ne kadar kalmalı daha alçı çıktıktıktan sonra neler yapmam gerek

30 Temmuz 2018 10:42
Op. Dr. İdris Perktaş Doktora Sor

Op. Dr. İdris Perktaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube