Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Diz ağrısı

Merhaba 🙏 Diz kapağımın arka kısmında kırmızı kırmızı damara benzeyen lekeler oluştu ve derinlemesine ağrı, uyuşma hissediyorum. Bu arada sporcuyum ve çok zorlanmaya başladım. Acaba sebebi ne olabilir ?

13 Şubat 2021 01:37
Op. Dr. Tarık Sarışık Doktora Sor

Op. Dr. Tarık Sarışık tarafından cevaplandı.

Mr sonucum ile ilgili tavsiyeniz nedir?

Fossa poplitea lateralinde os fabellaya ait görünüm mevcuttur..patella medializedir..pes ancerineus noktasinda endosepati lehine sinyal artışı izlenmistir... ACL de sprain 1 ile uyumlu görünüm mevcuttur..medial menisküs te arka boynuzunda Grade 2 dejenerasyon mevcuttur....lateral kollateral ligament proksimalind sprain 1 ile uyumlu görünüm mevcuttur.

24 Temmuz 2014 21:17
Op. Dr. Tarık Sarışık Doktora Sor

Op. Dr. Tarık Sarışık tarafından cevaplandı.

Sağ Diz Mr incelemesi

Hocam 6 ay önce sağ dizimden atroskopi oldum .menisküs yırtığı dikildi.dün cektirdiğim mr raporunu yorumlamanızı istedim. 1- ***medial menisküs poterior hornunda grade 2 dejenerasyon mevcuttur. 2- ***patellofemoral eklemde,tibiofemal eklemde ve suprapatellar bursada hafif mai artışı mevcuttur.(hafif sinoviyal efüzyon) 3-Lateral menisküsün ön ve arka boynuzlarında normal morfoloji ve sinyal istensitesindedir. 4-ön ve arka capraz bağlar, lateral ve medial kollateral ligamanlarda yırtık iluyumlu sinyal değişikliği gözlemlenmiştir. 5-patella femoral eklem yüzeyleri ve tibiofemoral eklem yüzleri düzgün olup belirgin bir kıkırdak patolojisi gözlemlenmiştir. 6-kesitler dahilindeki kemik yapılar normal morfoloji ve sinyal intansitesinde izlenmekted...

4 Aralık 2013 22:47
Op. Dr. Tarık Sarışık Doktora Sor

Op. Dr. Tarık Sarışık tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube