Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

TİP 2B KALÇA

Sayın hocam merhaba. Şuanda 3,5 aylık kızımın sol kalçasında kalça gelişim geriliği mevcut (Sağ kalçada sorun bulunmamakta.) Çektirdiğiniz 2 usg de sol kalçasına dair sonuçlar şöyledir; 1.Usg: bebek 2 ay 20 günlük: Alfa açısı 58 derece, Beta açısı 53 derece, Tip 2a (Her iki femur proksimal epifizleri normal ve kabaca simetriktir. Barlow manevrası sırasında yapılan usgde anormal eklem hareketi gözükmemektedir.)----Bu sonuç sonrasında yaklaşık 1 ay çift bez kullandık. 2.Usg:bebek 3 ay 15 günlük:Alfa açısı 59 derece, Beta açısı 51 derece, Tip 2B (Her iki femur proksimal epifizleri normal ve kabaca simetriktir. SAĞDA DAHA BELİRGİN OLMAK ÜZERE OSSİFİKASYON MERKEZLERİ SEÇİLEBİLMEKTEDİR.Barlow manevrası sırasında yapılan usgde anormal eklem hareke...

5 Aralık 2014 15:46
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun Doktora Sor

Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun tarafından cevaplandı.

3 aylik kizim var kalca cikikligi suphesi var

Merhaba hocam kizima 2 aylikken kalca cikikligi olabilir dendi. Ultrasonda sag alfa 57 sol alfa 60 cikti 1 ay sonrasi icin ultrason randevusu verildi. Simdi yapilacak bisey yok dendi ve sali gunu ultrason icin gidecegiz. Eger hala duzelmemisse ne yapmaliyiz. Ben 1aydir cift bez bagliyorum faydasi olur mu? Baska doktora gosterelim mi?

15 Mart 2014 00:48
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun Doktora Sor

Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun tarafından cevaplandı.

iki aylik kizimda gelisimsel kalca cikikligi var ne yapmaliyim

iki aylik kizimda gelisimsel kalca cikikligi oldugu soylendi sag kalca alfa 63 sol kalca alfa 55 sonuclarina gore bir doktor cift bez kullan dedi baska bir doktorda frejka yastigi verdi onu kullaniyoruz ama kzim hic rahat deil surekli agliyor ne yapmaliyim frejkayi cikartip ara bez kullanmam yeterli olur mu acaba.

8 Mart 2014 16:04
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun Doktora Sor

Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube