Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Çocukta İçe basma

Merhaba hocam. Benim 20 aylık kızım var içe basarak yürüyor. 16 aylıkken yurudu ve ilk başlarda korkuyordu, sık sık düşüyordu şimdi daha iyi ancak içe basarak yuruyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?şimdiden çok tesekkürler.

12 Temmuz 2019 22:48
Op. Dr. Emre Özdemir Doktora Sor

Op. Dr. Emre Özdemir tarafından cevaplandı.

Bebeklerde dışa basma

Emre Bey merhaba. Oğlum 19 aylık, her iki ayağında da dışa basma var, ama özellikle sol ayağında çok fazla. O kadar ki sık sık kendi ayağına takılıp düşüyor. 15 aylıkken çocuk doktorumuza sormuştuk, yürümeyi daha yeni öğreniyorlar, ortopediye yönlendirsek de onlar geri gönderiyor, 3-4 yaşında hala devam ederse o zaman gidersiniz demişti. Ama bizim kafamıza çok takılıyor. Siz ne önerirsiniz?

13 Haziran 2019 22:08
Op. Dr. Emre Özdemir Doktora Sor

Op. Dr. Emre Özdemir tarafından cevaplandı.

Ayak bilegi mr

Talusta talar domda 1,5×1cm boyutunda osteonekroz avaskuler nekroz ile uyumlu olabilecek gorunumde ve ealik eden tum talar kemigi kaplayan belirgin kemik iligi odemi ile uyumlu T1a serilerinde hipointens t2a serileeinde hipointens gorunumm izlenmektedir . Tibia ve fibula distal epifizometafizer kesimde tibiaada belirgin olmak uzere ödematöz sinyal degsiiklikleri izlenmekteddir hocam bu sonucu ne anlama geliyo ciddi bi sorun var mi vocugum ayana basamiyor onun icin gitmistik sonuc bu

24 Şubat 2018 15:08
Op. Dr. Emre Özdemir Doktora Sor

Op. Dr. Emre Özdemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube