Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Bel ağrısı

Merhabalar, öncelikle konuya bel ağrısı ile başlamak istiyorum. Yaklaşık 1 yıldır bel ağrılarım vardı. Uzun süre ilaç kullanmama rağmen ve dinlenmeme rağmen ağrılarımda azalma olmadı. Ağrılarım iş anında(inşaat) olduğumda işi bırakma durumuna geliyordum. Sabahları aynı şekilde şiddetli ağrıyla uyanıyorum. Gün içinde biraz daha normal yaşantıma devam edebiliyorum. Geçen hafta bel için film istemiştim doktorumdan gelen sonuçlarda L4-L5 disk sıkışması-şişkinlik ayrıca L5-S1 dik çıkıntısı tarzında açıklama yapmıştı. Yurtdşında olduğum için tam olarak nasıl anlatabilirm bilmiyorum. Doktorum beni ramotoloji bölümüne sevk etti. Sizden bu konuda aydınlatıcı bilgi istiyorum lütfen. Gerekirse Türkiye’ye gelip tedavi olmak istiyorum teşekkürler.

28 Kasım 2020 01:41
Prof. Dr. Selim Şanel Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Şanel tarafından cevaplandı.

EĞİLİNCE ZOR DOĞRULUYORUM

Hocam merhabalar ben eğildiğim de zor doğruluyorum doğrulmam 1 dakikayı alıyor doğrulduktan sonrada herhangi bir sıkıntım olmuyor.sorunum budur sizce neden oluyor.?

12 Mayıs 2014 23:34
Prof. Dr. Selim Şanel Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Şanel tarafından cevaplandı.

kalçadan ayağa doğro ağrı

hocam L4-5 düzeyinde disk dejenerasyonu,sol santrolateral bulging izlendi.ne anlama geliyor.hayırlı günler

26 Nisan 2014 16:39
Prof. Dr. Selim Şanel Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Şanel tarafından cevaplandı.

HOCAM AGRILARIM VAR NE YAPABİLİRİM

AKSİYEL PLANDA T2SAGİTTAL PLANDA T1{T2 lomber bölgede açikligi saga bakan manimal skolyoz görülmektedir lomber lordoz artmıştır.vertebra korpus köselerinde osteofitik sivrileşmeler ve dejeneratif minimal sinyal degişiklilkleri end plate lerinde milimetrikçaplı schmorl nodülleri izlenmektedir L3 L4 düzeyinde operasyonasekonder sag lamina defekti izlenmektedir. operaL3L4 düzeyinde santral agırlıklı hafif disk bulging mevcut olup rezidü-nüks disk herniasyonu fokalminimal disktaskinligi mevcuttur.belirgin dural kese veya sinir basisi saptabnmadı.spinal kanal sagittal çapı normal sinirlardadır.diger intervertebral disk yükseklilkleri ve sinyal yogunlukları dogaldır.dural kese yada kök basisina neden olabilecek disk protrüzyonu saptanmamaıştır.ko...

26 Nisan 2014 01:47
Prof. Dr. Selim Şanel Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Şanel tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube