Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kalkaneus lateral kırığı ?

Merhaba, benim sağ kalkaneus lateral kuniformumda deplase fraktür hattı oluşmuştu dört hafta önce. Kıkırdak oluşumu tamamlandı peki remodeling konsolidasyon ne kadar sürer bu kadar minimal bir kırıkta ?

6 Ocak 2018 10:32
Doç. Dr. İsmail Uraş Doktora Sor

Doç. Dr. İsmail Uraş tarafından cevaplandı.

Ayak burkulması hakkında.

Hocam merhaba, 2 yaşında bir kızım var, evde koşarken düşüp sağ ayağını burktu. Devlet hastanesine acile götürdük, muayene sonrası röntgen çekildi. Röntgen sonucunda herhangi bir şey çıkmadı ve korkulacak bir şey olmadığı 1 kaç güne kadar geçeceği söylendi. Fakat 6 gün olmasına rağmen kızım halen sağ ayağını yere basmak istemiyor. Çok hafif bir şiş var ayağında fakat ayağını oynatıyor, parmaklarını oynatıyor. Elimizi ayak tabanına koyarak itmesini istediğimizde var gücü ile itebiliyor. Zaman zaman dalgınlıkla yere basıyor burktuğu ayağını kullandığını fark edince hemen ayağını havaya kaldırıyor. İyileşme süreci bize söylenenden uzun olma ihtimali var mıdır? Konu hakkında bilgi verme şansınız varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

6 Aralık 2017 00:06
Doç. Dr. İsmail Uraş Doktora Sor

Doç. Dr. İsmail Uraş tarafından cevaplandı.

Sağ ayak bilegi mr sonucu

Sağ ayak bilegi mr sonucum Talus anteromedialinde subkondral milimetrik kist formasyonlari ve fokal bone bruise sahası izlenmistir. Merhabalar hocam mr sonucun da ne gibi bir sorunum var nasıl tedavi olurum yaş 28 iyi calismalar

9 Kasım 2016 15:24
Doç. Dr. İsmail Uraş Doktora Sor

Doç. Dr. İsmail Uraş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube