Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ACL - Çapraz Bağ & Menisküs Ameliyatı

2020 Şubat ayında ön çapraz bağ ve menisküs ameliyatı oldum. Ameliyat sonrasında fizik tedavi ile birlikte çok şükür sağlığıma kavuştum. Ancak bacağım fizik tedavide başlayıp 7 ay boyunca devam eden bir ses bulunmaktadır. Genellikle bacağımı gerdirdiğimde bu ses çıkmakta ve tıkır tıkır ses gelmektedir. Geçtiğimiz hafta çektirdiğim MR ve tomogrofi sonucunda doktorum bacağımda ufak metaryel ve kemik parçaları tespit edip bir probleme yol açmayacağını belirtti. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Tomografide; “ACL rekontrüksiyon operasyonu olan olguda femur ve tibiada tüneller ve eşlikli metalik operasyon metaryelleri izlenmektedir. Tibiofemoral eklemin ön bölümünde orta hattin hafif laterlainde milimetrik çaplı kemik fragman izlenmektedir...

6 Ekim 2020 10:47
Op. Dr. Murat Atabey Doktora Sor

Op. Dr. Murat Atabey tarafından cevaplandı.

Sol diz donmesii

Hocam saygılar 26 yasindayim diz mr sonucu tibiofemorel sıvı artışı medial menuskus posterior hornda alt artıkuler yüze açılan yırtık ve rekonstrükte aclde atma yakın butunluk kaybi izlenmiş olup birkaç lif bütünlüğü korunmuştur ameliyat sartimi daha önce 2011 olmuştum aynı ayak..

2 Mayıs 2018 11:39
Op. Dr. Murat Atabey Doktora Sor

Op. Dr. Murat Atabey tarafından cevaplandı.

ACL lifleri-Diz

Hocam, 2 ay önce dizimin 5cm üzerine darbe aldım.Dizimi büktüğüm ve zorladığım zaman çıtlama oluyor.Çok nadir hassasiyet ,sancı oluyor.Pek bi şikayetim yok.Fizik tedavi uzmanına MR sonucumu gösterdim.Çapraz bağın biraz zorlanmış,egzersiz ve buz uygulama yap , bişeyin yok dedi .Sizin görüşünüz nedir, kendiliğinden iyileşir mi acaba ? (MR sonucu:ACL liflerinde hafif düzensizlik, kalınlık artışı ve sinyal artımı izlemektedir (parsiyel yırtık?,ligamentöz sprain?).)

22 Şubat 2018 23:01
Op. Dr. Murat Atabey Doktora Sor

Op. Dr. Murat Atabey tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube