Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Retainer tel

Merhabalar hocam. 1 sene önce Ortodontik tedavim bitti. Hem retainer tel hem de şeffaf plak ile pekiştirme tedavisine devam ediyorum. 21 gün önce üst dişlerimin sağ tarafı kısmındaki retainer tel dolgusun aşınma oldu. Ortodontistim onarım yaptı ve şeffaf plak için ölçü alıp yeniledi. Sağ ön dişimin arkasındaki tel hafif dolgu tümseğinin üzerine oturtulmuş ama yükseklik sorunu yaratmamakta dilim sürekli o tümsek kısımda ve sürekli o tümsekliği hissediyorum. Şeffaf plağı taktığım zamanda o dişimi hissediyorum ve rahatsız ediyor. Bu konu ile ilgili ne yapmalıyım? Bu hassasiyet rahatsızlık bir süre sonra geçer mi? Yükseklik olmamasına rağmen dilim sürekli oraya değdiği için rahatsız oluyor olabilir miyim ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederi...

25 Ekim 2020 16:31
Dr. Dt. Esra Kurt Doktora Sor

Dr. Dt. Esra Kurt tarafından cevaplandı.

Yan kesici dişim geride

Merhaba bir sorum olacak benim üst çenemde sağ taraftaki yan kesici dişim geride ve orta kesici dişlerim ile sağ köpek dişim arasındaki,yan kesici dişimin olması gereken boşluk biraz dar bu aradaki boşluğu açmak için diş çekimi veya bir ameliyat gereklimidir veya ortodontik tedavi ile düzelebilirmi? (yaşım 16)

20 Haziran 2020 23:03
Dr. Dt. Esra Kurt Doktora Sor

Dr. Dt. Esra Kurt tarafından cevaplandı.

Ortodonti öncesi ağri

Merhaba hocam .18 yaşındayım birkaç gün içinde tel takmaya gidicem .ancak 2 dişimde ağrı var. Ama öyle dayanılmayacak ağrılar değil.Bu şekilde tel takabilir miyim yoksa bunlar mı tedavi edilmeli ? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

22 Ağustos 2019 13:53
Dr. Dt. Esra Kurt Doktora Sor

Dr. Dt. Esra Kurt tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube