Ortodonti (Çene-Diş Bozuklukları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Dişlerimin düz bir hizada olmaması

Merhabalar benim dişlerimde çarpıklık var. Üst dişlerimde özellikle. Alt dişlerimde pek yok. Üst dişlerim zamanında tel tedavisi olmadı. Sonradan yaptırıyordum ama üst dişlerimden biri çürüdü. Onun yerine yeni bir diş takıldı. O yüzden tel tedavisi uygun olmuyor. Ama doktorum üstteki dişlerimden birini çekti. Çarpıklık orta seviyede düzelmiş oldu. Dişler biraz içe doğru kaydı. Çarpıklık var ama yine dişler biraz düz hizada çarpık. Bana ne önerirsiniz? Ben dişlerim tamamen düz bir hizada olsun istiyorum. Hangi diş doktoru bölümüne gitmeliyim? Dişlerimi tel tedavisi olmadan yaptırmanın bir riski var mı? Hangi tedavi uygulanmalı? Ben dişlerim tamamen düz bir hizada olsun istiyorum. Dişlerimi yaptırmalı mıyım? Yoksa çürümesini mi beklemeliyim?

11 Temmuz 2021 00:17
Dr. Dt. Serhat Özsoy Doktora Sor

Dr. Dt. Serhat Özsoy tarafından cevaplandı.

20 lik diş

Merhaba ortodonti tedavisi için iki doktor ile görüştüm doktorlardan birisi gömülü olmayan ,çürük vb sorunu olmayan 20 lik dişlerimin cekilmesi gerektiğini ve telin 1 yil kalacaginisöyledi dıgeri ise gerek olmadığıni ve telim 2 yil kalacagini soyledi bu durum kafami cok karistirdi sizcd 20 lik dislerimi cektirmeliyim ortodonti tedavim için??

22 Ağustos 2019 23:39
Dr. Dt. Serhat Özsoy Doktora Sor

Dr. Dt. Serhat Özsoy tarafından cevaplandı.

Dislerim tekrar kaydi

Mrb hocam 9 yıl önce dişlerime tel takmıştınız teller çıktıktan sonra braketleri düzenli kullanmadığım için tekrar dişlerimde kayma oldu şuanda bu durum beni çok rahatsız ediyor 25 yaşındayım tekrar tel taktirsam acaba uzun bi süreç mi olur ve topraklık hastanesinden ayrıldınız mi acaba?

8 Ağustos 2017 08:42
Dr. Dt. Serhat Özsoy Doktora Sor

Dr. Dt. Serhat Özsoy tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube