Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bacaktaki his kaybı nasıl geçer?

Hocam merhaba, Bir ay önce L-5 den ameliyat oldum. Sağ bacağımda ve ayağımda his kaybı olduğu için şu anda yürürken topallıyorum. Bu his kaybı zamanla geçer mi? His kaybının yüzde olarak derecesi ölçülebilir mi? Ameliyatı eden doktor geçmeyebilir dedi. Başka bir doktor 6 ila bir yıl içinde geçer dedi. Geçmesi için ne yapabilirim? B vitamini tek başına yeterli olur mu? İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Saygılarımla,

8 Mart 2014 21:06
Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya tarafından cevaplandı.

Babam akicğer adeno ca beyin metastazı ve pankreas metastazı var yürüme hüçlüğü çekmekte

Hocam merhabalar babam akciğer adeno ca sağ akciğer pnemonoktomi yapıldı. 4 kür cisplatin ve vinorelbin tedavisi gördü. tedaviden 6 ay sonra sağ serebal bölgede metastaz tesbit edildi ve Nisan 2013 te opere edildi. pankreas metastazı tespit edildi ve 9 kür Pemetrexed kemoterapi gördü ve devam ediyor. Beyindeki tümör nüks etti ve Cyberknife yapıldı. Son 1 aydır hafif denge bozukluğu ve yürümekte güçlük çekmektedir. çabuk yorulmakta ve ayaklarda dermansızlık başlamaktadır. bu ilacın böyle yan etkisi yok ancak yürüme güçlüğü çekmektedir Sizce sebebi nedir ? omirilikte metastaz olma ihtimali var mıdır ?

28 Ocak 2014 19:52
Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya tarafından cevaplandı.

lomber mr sonuçları

İyi akşamlar hocam 55 yaşındaki babamın yürüme bozukluğu nedeniye çektirdiğimiz MR sonucunu yorumlayabilir misiniz ? L3_4 ve L5_S1 disklerinde dejenerasyonla uyumlu T2 imajlarında sinyal kaybı izlendi. L3_S1 diskinde posterosantral annulus fibrosis yırtığı ve disk protüzyonu nedeniyle disk protrüzyonu nedeniyle epidural yağlı alan basılıdır.

16 Kasım 2013 19:46
Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Ayşe Zeliha Kaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube