Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

boyun damarı tıkanıklığı

Hocam merhaba hocam sorum hocam yaklasik 3 ay önce yuksek tansiyonum çıktı ikigün peş peşe yaklaşık olarak 20/10 ve 19/10 gibi hastaneye gittim kan tahlili yaptılar tansiyon normal dendi fakat sonra hocam baş dönmeleri başladı 5gün önce nöroloji doktoruna gittim bana rengli dopler cek dedi hocam cektim sonucu SAĞ ARTER ÇAPI 1.4 SOL VERTEBRAL ARTER ÇAPI 3.1 ÖLÇÜLMÜŞTÜR SOL VERTABRAL ARTER PİK SİSTOLİK VE END DİYOSTOLİK AKIM HIZLARI NORMAL SINIRLARDADIR SAĞ VERTEBRAL ARTER HİPOPLAZİKTİR .. HER İKİ VERTEBRAL AKIM KRANİYELE DOĞRU OLUP AKIM VOLUMU : SAĞDA 10 ML/DK. SOLDA 120 ML/DK OLUP TOPLAM DEBİ 130 ML/DK İLE NORMAL SINIRLAR ALTINDA OLUP VERTEBROBAZİLER YETMEZLİK AÇISINDAN KLİNİK İLE BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLMESI ÖNERİLIR... Hocam ne demek istiyo...

3 Eylül 2014 18:54
Uzm. Dr. Şakir Çankaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Şakir Çankaya tarafından cevaplandı.

Kuzenimin ellerinde ve ayaklarında uyuşmalar

Merhabalar Hocam. Kuzenimin ellerinde ve ayaklarında uyuşmalar oluyor, hafif hafif baş dönmeleri ve yorgunluk hissi ile beraber terleme mide bulantısı gibi durumlar geçiriyor. yüzü bembeyaz oluyor. Sizce sebebi nedir?

19 Haziran 2014 23:28
Uzm. Dr. Şakir Çankaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Şakir Çankaya tarafından cevaplandı.

sallanma

Merhaba doktor bey . Benim geçen haftadan beri yer altimda sallanıyor gibi sanki teknedeymisim gibi ve son zamanlarda sıklastı. Önümüzdeki günlerde çok önemli bir sınavım var acaba stres mi yapıyor bu kadar anlamadım ilk başlarda deprem oluyor saniyordum artık alıştım olmuyor ben öyle saniyorum dün hatta sanki düşecekmisim gibi masayı tuttum ayaktayken de oluyor artık bir de ben aknetrent kullanıyorum etkisi olur mu bilemedim ama beni baya rahatsız etmeye başladı. Şimdiden teşekkür ederim cevap için :)

4 Haziran 2014 20:26
Uzm. Dr. Şakir Çankaya Doktora Sor

Uzm. Dr. Şakir Çankaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube