Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

DİKKAT DAĞINIKLIĞI HAFİF UNUTKANLIK. AZ DA OLSA SÜREKLİ BAŞ AĞRISI

İyi günler. yaşım 35 ellerimde titreme oluyor. başımda sürekli bir uyuşukluk hali var. dikkat dağınıklığı var. baş emarı temiz çıktı. ne yapabilirim...teşekkürler...

31 Ekim 2018 16:12
Doç. Dr. Fettah Eren Doktora Sor

Doç. Dr. Fettah Eren tarafından cevaplandı.

KRANİAL MR ANJİOGRAFİMDE SAĞ ACA A1 SEGMENTİ İZLENMEMEKTEDİR.

KRANİAL MR ANJİOGRAFİMDE SAĞ ACA A1 SEGMENTİ İZLENMEMEKTEDİR.SAĞ VERTEBRAL ARTER İNCE KALİBRASYONDADIR.HER İKİ POSTERİOR KOMİNİKON ARTER HİPOPOLAZİK GÖRÜMDEDİR. DENİYOR DOKTORUM NORMAL SONUÇ DOĞUMSAL VERSİYON DEDİ VE NORODOL DAMLA ECAPİRİH VENEGİS VE OPEMEN VERDİ AYNI ZAMANDA ŞEKER İLAÇLARIMDA VAR BAŞ DÖNMELERİM SÜREKLİ BOYNUMDAM TÜM VUCUT DAMARLARIMDA YANMA SERSEMLİK HALİ BAYILACAK GİBİ OLMAM SÜREKLİ YORGUNLUK HALİM VAR DOKTORLAR PİSİKOLAJİK DİYOR DUYGU DURUMUM DÜZELTİNCE GEÇECEK DİYOR DURUMUM BEYİNLE ALAKALI YOKSA PİSİKOLAJİKMİ İLERDEKİ HAYATIMDA NASIL SORUNLAR OLUŞABİLİR.BUNDAN SONRA YAŞAM SÜRECİM BÖYLİMİ GEÇECEK.

24 Temmuz 2018 15:17
Doç. Dr. Fettah Eren Doktora Sor

Doç. Dr. Fettah Eren tarafından cevaplandı.

Baş ağrısı, mide bulantısı

Hocam merhaba, ben 27 yaşındayım ve baş ağrısı yaşamayan bir kişiydim. fakat bir süredir başımın üzerinde saniyelik batma şeklinde ağrılarım var. Ayrıca sağ tarafımda kol kökü ağrısıyla başlayan tek taraflı baş ağrısı denmeyecek bir ağrım başımda dolgunluk hissi oluyor ve ağrı sonunda kulağıma inip geçiyor. Mide bulantıları eşlik etmeye başladı fakat baş ağrısı olmadan. Kötü bir şey varmıdır diy korktugum için doktora gitmek istemiyorum. ne yapmalıyım?

6 Nisan 2018 21:27
Doç. Dr. Fettah Eren Doktora Sor

Doç. Dr. Fettah Eren tarafından cevaplandı.

nöroloji- sağ maksillerde retansiyon kisti izlenmektedir.

Merhabalar sayın hocam. sürekli beynin üst kısmında aralıksız devam ağrı ve aşırı unutkanlık şikayetleriyle nöroloji bölümü doktor muayenesinden geçtim mr çekildi. Mr raporunda dikkatimi çeken iki madde var yorumlayabilir ve neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 1) her iki hemisferik frontal subkortikal- derin beyaz cevher alanlarında T2A imajlarda hiperintens sinyalde izlenen milimetrik boyutlu nodüler odaklar görülmektedir. ( migren-vaskülitik odaklar?) 2) Sağ maksiller sinüste 1,5 cm çapta retansiyon kisti izlenmektedir.

30 Aralık 2017 11:34
Doç. Dr. Fettah Eren Doktora Sor

Doç. Dr. Fettah Eren tarafından cevaplandı.

Eşimin MR Sonucu

Periventriküler, subkortikal beyaz cevher alanlarında çok sayıda T2 FLAİR hiperintens sinyal değişikliği izlenmektedir. Ayırıcı tanıda migren vaskülit hipertansiyon veya demiyalizan hastalığa bağlı değişiklikler akla gelmektedir. Kortikal sulkuslar doğaldır. Bu şekilde çıktı ve doktorların bu durumun bir hastalık başlangıcı olabileceğini araştırılması gerektiği söylendi. Sizin görüşlerinizi alabilir miyim?

27 Eylül 2016 02:05
Doç. Dr. Fettah Eren Doktora Sor

Doç. Dr. Fettah Eren tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube